3 tips om je betonvloer te repareren

Heb je last van een kapotte betonvloer? Om je op weg te helpen hebben we enkele tips opgesteld om er voor te zorgen dat de betonvloer gerepareerd kan worden. Let er op dat wanneer je aan de slag gaat je niet gaat experimenteren met andere schoonmaakmiddelen. Het kan namelijk voorkomen dat een verkeerd middel meer schade aanricht dan je alvorens zou denken!

1. Betonvloer onderhouden

Wanneer de betonvloer een minder mooie uitstraling heeft gekregen doordat hij al wat ouder is, kun je de vloer insmeren met bijenwas of acrylwas. Deze middelen zorgen er namelijk voor dat de vloer mooi gaat glanzen en dat de mooie betonkleur goed terugkomt. Daarnaast zorgen deze middelen er ook voor dat de vloer bestand is tegen vuil en vocht!

2. Reparatie uitvoeren met staal- of polyesterplamuur

Wanneer er een kleine reparatie aan de vloer nodig is, kun je dit gemakkelijk oplossen door het gebruik van staal- of polyesterplamuur. Hier kun je namelijk de gaten die in het beton zitten gemakkelijk opvullen. Je hoeft enkel het middel in de gaten te stoppen en het geleidelijk waterpas te vegen. Dit zal er voor zorgen dat het beton zijn sterkte behoudt en dat het tevens ook weer in ere herstelt zal zijn. Let er wel op dat het goed glad gestreken is voordat je het laat drogen. Wanneer het er eenmaal in zit is het lastig om weer te verwijderen!

3. Grote betonvloer reparatie

Heb je te maken met een erg veel kapot beton of heb je niet genoeg kennis over het onderwerp? In dat geval doe je er verstandig aan om een specialist op dit gebied in te schakelen. Het is niet verstandig om zelf te gaan experimenteren met reparaties doordat je daar de schade mee kunt vergroten. Wanneer je de eerste twee tips hebt gevolgd en dit heeft niet het gewenste resultaat behaalt is het dan ook zeer verstandig om een specialist te laten kijken naar de betonvloer. Deze zullen er namelijk voor zorgen dat de betonvloer repareren een koud kunstje is en dat je huis weer veilig en leefbaar gemaakt wordt!

Tags: