3x waarom je per direct naar Rotterdam wil verhuizen

  • Home
  • Klustips
  • 3x waarom je per direct naar Rotterdam wil verhuizen

Rotterdam is de mooiste stad van Nederland. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar de cijfers liegen er niet om. Rotterdam wordt steeds aantrekkelijker. Niet alleen voor mensen met een hoop geld. Nee, eveneens voor starters. Rotterdam blijft groeien en zal door de jaren heen steeds meer veranderen. Rotterdam begint steeds meer te lijken op klein Manhattan. Binnenkort start er een project in Rotterdam voor de hoogste toren van Nederland, maar liefst 213 meter hoog. Verhuizen naar de stad kan een hoop stress met zich meebrengen. Verhuisbedrijf Rotterdam staat altijd voor je klaar.

De coolste stad van Nederland

Rotterdam is dé stad van Nederland. De afgelopen jaren belandde Rotterdam op de 52plek van ‘place to go’ in 2015, van de New York times en de steden top-10 van de Rough Guide.

In oktober 2017 riep de Wall Street Journal, Rotterdam uit tot de coolste stad van Nederland. Eind vorig jaar prees de Wall Street Journal de architectuur van Rotterdam, maar niet alleen de architectuur van Rotterdam is adembenemend, ook het eten, uitgaansleven en de winkelstraten zijn prachtig. Zo heeft Rotterdam een van de gezelligste straten van Nederland: de Witte de Withstraat. Door de Industriële look die de Witte de Withstraat heeft, wordt de straat elk jaar steeds populairder.

Volgens de Britten verslaat Rotterdam, Amsterdam. Dit is nogal een bijzondere uitspraak aangezien Rotterdam en Amsterdam twee hele verschillende steden zijn. De rivaliteit tussen de steden past een beetje binnen de Hollandse cultuur, maar is uiteindelijk niet iets om heel serieus te nemen.

De architectuur

Rotterdam heeft een rijke architectuur. Wie denkt dat Rotterdam grauw en zielloos is, heeft niet goed naar de stad gekeken. Denk bijvoorbeeld aan de kubuswoningen, de bibliotheek van Blaak, het centraal station en de nieuwe grootste markthal van Europa. Je vindt dit allemaal in de havenstad, maar niet alles is modern. Veel oude pakhuizen worden verbouwd en vernieuwd om nog steeds het oude Rotterdam te koesteren.

Shopping Paradise

Of je nou naar de Koopgoot, de hippe conceptstores op de Meent, of de vintage winkeltjes in het SOHO van Rotterdam checkt, Rotterdam blijft een shopwalhalla. Rotterdam is 7 dagen per week open. Voor iedereen is er wat te vinden bijvoorbeeld voor de moderne man, of voor de vrouw die net even wat anders wilt. Van de Sting tot de Bijenkorf, Rotterdam heeft het allemaal. Vergeet daarnaast niet dat Rotterdam de eigenaar is van de grootste Sting van Nederland. Met drie verdiepingen is er geen enkele stad die hieraan kan tippen. Naast de Sting heeft de havenstad de grootste Primark van Nederland in bezit.

Verhuizen Rotterdam

Als je dus nog twijfels had over het verhuizen naar Rotterdam zijn deze nu vast weggenomen! Er zijn veel verhuisbedrijven die je verhuizing professioneel en goedkoop voltrekken. Zo kan Verhuisbedrijf Rotterdam je goed ondersteunen bij de verhuizing naar Rotterdam omdat deze Rotterdammers de stad goed kennen en de meest efficiënte routes weten te vinden.

Tags: