Akoestiek verbeteren in kantoorruimte

Lees over de akoestiek verbeteren in kantoorruimte. Vroeger bestonden kantoren uit kleine werkruimtes, en die hadden geen galm. Anno nu hebben we een voorkeur voor kantoortuinen, en dat heeft niet alleen maar voordelen. Lees in deze tekst hoe je kantoortuinen kunt verbeteren met AKMA Akoestiek.

 

Een ander plafond doet wonderen

Dat er tegenwoordig vaak een hinderlijke galm is, heeft een reden. Vroeger was er meer demping, en neem als voorbeeld een woning. Op de vloer lag tapijt, en naast de ramen overgordijnen van velours en voor de ramen vitrage, allemaal materialen die geluid absorberen. Tegenwoordig ligt op de vloer een harde vloerbedekking zoals laminaat, zie je naast het raam muur, en hangen voor het raam kunststof lamellen. Dit zijn materialen die geluid niet absorberen maar weerkaatsen. Nu zijn er veel oplossingen zonder terug te gaan in de tijd. Bijvoorbeeld de akoestiek verbeteren in kantoorruimte of woning door het plafond aan te passen. Er zijn van die systeemplafonds bestaande uit plafondplaten die snel te monteren zijn. Het is onvoorstelbaar dat het zoveel doet.

 

Speciale scheidingswanden

Waarin we wel terug in de tijd gaan is weer terug ‘hokjes’ maken. Vroeger bestond een kantoor uit kantoortjes, omdat daar wanden tussen zaten was het niet mogelijk om elkaars telefoongesprek te verstoren. Bij een volledig open kantoortuin met een galm verstoorde het gigantisch, dus een scheidingswandje plaatsen al dan niet mooi gemaakt met een plantenbak ervoor en geluidsabsorberende materialen op het scheidingswandje maakt het leuk en nuttig. Collegae kunnen daardoor overleg voeren zonder dat het verderop een telefoongesprek zal verstoren.

 

Veel is online te bekijken

Toeleveranciers van kantoorbenodigdheden doen veel online. Aldaar adverteren zij met de innovaties, en dankzij die tendens is akoestiek verbeteren in kantoorruimte binnen ieders bereik. In het voorbeeldje scheidingswand staat een passage over geluidsabsorberende materialen. Dit lijkt een beetje op een spons, en zo voelt het ook aan. Het is mogelijk om aan de muur een soort decoratie weg te hangen van zulke materiaal. Dit kan op een schilderij met mos lijken, en je kan er ook aan voelen want het is niet kwetsbaar. Zulke producten worden online uitvoerig omschreven, en het doet meer dan verwacht. Je hebt dan gelijk een keuze, een extra scheidingswand voorzien van zulke materiaal, of zoiets aan de muur hangen. Hierin wel het advies om zulke voorzieningen pas aan te brengen nadat je het plafond hebt aangepakt, want als je bij het plafond begint kun je ook gelijk de lichtval fantastisch verbeteren, naast de akoestiek verbeteren in kantoorruimte.