Asbest zo snel mogelijk verwijderen!

Als je woning bestaat uit isolatie van asbest, moet je zo snel mogelijk zorgen dat dit je huis verlaat. Het namelijk heel schadelijk voor je gezondheid! Hoe zorg je dat de afvoer het best gedaan wordt? Daar kom je hier achter!

Vroeger werd asbest gebruikt voor isolatie van gebouwen. Dit was allemaal voordat iedereen erachter kwam hoe schadelijk het is voor je gezondheid. Heb je dit in huis? Dan moet je dit zo snel mogelijk verwijderen om erger te voorkomen. Bij deze verwijdering heb je speciale asbestzakken nodig om het zo veilig en soepel te laten verlopen.

Gevaarlijk!

Ondanks dat asbest een natuurlijke product is, bestaat het materiaal uit materiaal met daarin stoffen van taaie onbrandbare vezels. Zolang het asbest in een hele vorm is, vormt het geen gevaar voor je gezondheid. Als de losse vezels ingeademd worden, lopen zij vast in de kleine luchtwegen en longblaasjes en kan het problemen veroorzaken voor je ademhaling. Als de vezels hier te groot voor zijn, kunnen ze niet meer opgeruimd worden door het lichaam. Dit zorgt ervoor dat ze een erge gezondheidsrisico kunnen vormen.

De juiste zakken

Voor het zo veilig vervoeren van deze schadelijke stoffen, kan je het deze dus het beste vervoeren door middel van asbestzakken. Deze zijn in verschillende maten van groot en klein en zijn voorzien van veel veiligheden voor asbest. Zo hebben ze standaard een asbestlogo en een enkele of dubbele binnenzak voor maximale veiligheid. Daarnaast zijn de zakken gemaakt van polypropyleen en daardoor van goede kwaliteit. Hierdoor heb je de draagkracht en stevigheid die je nodig hebt voor het veilig vervoeren en opslaan van asbest. Voor asbestzakken zijn in verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar, dus oriënteer je goed.

2024 in het vooruitzicht

Vanaf 2024 is er een verbod op asbestdaken. Meestal zijn deze daken golfplaten die asbest als materiaal hebben. Voor de afvoer van deze platen is het aan te raden om speciale asbestzakken voor golfplaten te gebruiken. Deze zijn speciaal gemaakt voor dunne en lange golfplaten, en het opslaan en transporteren hiervan die ook nog afgesloten worden. Voor maximale veiligheid.

Voor de meeste veiligheid voor het vervoeren van asbest, heb je met asbestzakken het ideale product!

Tags: