Belangrijkste voordelen van het gebruik van kunstgras voor landscaping

 • Home
 • Klustips
 • Belangrijkste voordelen van het gebruik van kunstgras voor landscaping

Het gebruik van kunstgras voor landschapsarchitectuur in de buitenlucht wordt steeds vaker toegepast in architectonische projecten vanwege de bruikbaarheid en veelzijdigheid ervan. Het kan immers worden toegepast in tuinen, omgevingen voor huisdieren, voetbalvelden en gebieden die gericht zijn op kinderen.

In de afgelopen jaren zijn er verschillende productietechnieken ontwikkeld, waardoor de kwaliteit van het materiaal is verbeterd, wat naast het feit dat het identiek is aan natuurgras, ook een aantal voordelen oplevert.

Het vertegenwoordigt een aanzienlijk hogere weerstand op regenachtige dagen en heeft geen last van weersinvloeden, in tegenstelling tot natuurgras, dat veel last heeft van tijdsgebeurtenissen.

Gemiddeld heeft kunstgras een levensduur van 15 tot 20 jaar en het behoud ervan is niet gebaseerd op het gebruik van pesticiden, fungiciden en meststoffen, die de bodem en het waterpeil aantasten. Twijfelt jou of de aanleg van kunstgras voor landscaping wel een goede investering is? Bekijk hieronder enkele voordelen:

 1. Snelle installatie

  Het kunstgras wordt op een praktische manier op de gekozen ondergrond gelegd en behoeft niet veel voorbereiding. Het kan op elk type vloer worden gemaakt, zelfs op oneffenheden. Voor een bevredigend resultaat is het het beste om een gespecialiseerde professional in te huren om het op de best mogelijke manier toe te passen, zodat er een mooi en uniform gazon ontstaat.

 2. Lage onderhoudskosten

  Een ander belangrijk voordeel van kunstgras voor landscaping is het eenvoudige en goedkope onderhoud, vooral in vergelijking met natuurgras, dat zorgvuldigheid vereist bij het snoeien, bemesten, irrigeren, gebruik van o.a. insecticiden en herbiciden. Synthetisch gras vraagt alleen om een eventuele reiniging, die alleen met water kan worden uitgevoerd.

 3. Grote duurzaamheid

  Het kunstgras is stabiel en behoudt zijn kleur en textuur op elk moment van het jaar, ongeacht temperatuur, regen, vorst, enz. Natuurgras heeft te lijden onder klimaatverandering en seizoensgebonden veranderingen. Bovendien is kunstgras beter bestand tegen dagelijks gebruik en behoudt het zijn integriteit, zelfs bij intensief gebruik.

 4. Veiligheid

  In tegenstelling tot wat men zou denken, is kunstgras voor landscaping uiterst veilig en hygiënisch. Omdat het beschikt over middelen die de verspreiding van micro-organismen en schimmels voorkomen, zijn ze vlamwerend en absorberen ze de gevolgen. Zo kan het zonder reservering worden gebruikt in elke buitenomgeving, inclusief speeltuinen of andere recreatiegebieden voor kinderen.

 5. Kunstgras voor landscaping is veelzijdig inzetbaar!

  Kunstgras kan op elke ondergrond worden toegepast en is niet afhankelijk van de weersomstandigheden om mooi en intact te blijven, het kunststof materiaal kan worden gebruikt in een veelheid van toepassingen, waaronder meer innovatieve projecten.

Conclusie

Synthetisch gras kan op veel plaatsen worden geïnstalleerd die natuurgras niet kan, zoals minder toegankelijke en meer onregelmatige gebieden. Synthetisch gras heeft vele andere gebieden overgenomen, naast huizen en appartementen kunnen ook gebruikt worden in binnentuinen, minigolf, kerstversiering, etalages en verjaardagsfeestjes.

De voordelen ervan kennende, geven professionals op het gebied van o.a. landschapsarchitectuur, architectuur en interieurdecoratie kunstgras aan voor balkons, tuinen en binnenmilieus van huizen en appartementen.

Als jou op zoek bent naar comfort, een gezonde omgeving, praktische zaken en gemak, dan is het tijd om kunstgras te gebruiken en de vele voordelen ervan te kennen.

Tags: