Blaas uw tuin nieuw leven in met een grondfrees

Als u een tuin aan het aanleggen bent, u wilt uw tuin renoveren of u heeft een stuk grond dat moe en ongezond is, dan kan een grondfrees (ook wel tuinfrees genoemd) niet uit uw assortiment tuingereedschap ontbreken. U kunt dit stuk gereedschap zelf aanschaffen, maar ook huren en dit apparaat is bijzonder handig en bespaart u veel zwaar werk. Een grondfrees kan de ondergrond van uw tuin voorbereiden, bijvoorbeeld op een nieuw gazon of andere nieuwe beplanting. Hier leest u verder over hoe een tuinfrees werkt, wat u ermee kunt en waarom het niet uit uw schuur mag ontbreken.

Met een grondfrees wordt uw grond weer gezond

Een tuinfrees doet eigenlijk niets anders dan uw aarde omspitten. Het is een machine die een aantal messen heeft die diep uw grond ingebracht worden en daar het onkruid bij de wortels doorhakken. De aarde wordt omgespit wat betekent dat deze weer nieuwe zuurstof krijgt. Hierdoor is nieuw leven mogelijk, want met een grondfrees kunnen wortels weer dieper doordringen naar beneden en water en andere voedingsstoffen worden ook weer optimaal door de aarde opgenomen. Als u geen tuinfrees gebruikt, dan zal u het omspitten allemaal zelf moeten doen. En dat kan een zwaar werkje zijn, vooral als u een groot oppervlak om te spitten heeft.

Wanneer is een tuinfrees handig?

Als u een grote tuin heeft en u doet het onderhoud zelf, dan is een tuinfrees erg handig. U kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de tuin voor te bereiden op de winter en de grond onder uw heggen, tussen uw struiken of rondom uw bomen even weer helemaal om te spitten. Als u een nieuw gazon wilt zaaien, of u wilt een moestuin aanleggen, dan is een grondfrees onmisbaar bij het voorbereiden van de ondergrond. Ook als u uw tuin volledig leeg haalt en weer opnieuw wilt beplanten, gaat u er uiteraard eerst met een grondfrees overheen, zodat u gezonde aarde krijgt, zodat het onkruid af kan sterven en u een schitterende ondergrond heeft voor het plaatsen van uw nieuwe planten.

Verschillende soorten tuinfrees

Als u op zoek gaat naar een nieuwe grondfrees, dan zal u zien dat u de keuze heeft uit verschillende soorten. Het grootste verschil zit hem in de manier waarop de tuinfrees aangedreven wordt. Als u een kleinere tuin heeft en het werk is niet erg zwaar, dan kunt u een elektrische tuinfrees aanschaffen. Deze moet dan wel ingeplugd worden natuurlijk, en het snoer moet lang genoeg zijn. Voor het zwaardere werk heeft u echter wel een grondfrees op benzine nodig. Deze kan harder en langer werk beter aan en is niet belemmerd door een snoer of maximale afstand. Zo lang u benzine heeft zal uw tuinfrees blijven werken.

Huur een tuinfrees

Een tuinfrees is bijzonder handig, maar het is ook goed mogelijk dat u dit apparaat maar één keer gaat gebruiken. Daarom kunt u een tuinfrees ook huren en dat kan bij de grote bouwmarkten. Eventueel kunt u na dit testritje altijd nog besluiten om toch een tuinfrees aan te schaffen. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe grondfrees? Of heb je vragen over het onderhoud van een grondfrees? Stel dan gerust je vraag aan één van de specialisten van betaalbaarshoppen.nl