Dakgrind laten verwijderen? Kies voor zuigtechniek!

dakgrind laten verwijderen

Als je dakgrind wilt laten verwijderen, kun je geen beter besluit nemen dan voor zuigtechniek kiezen. Waar vind je dakgrind? Dit is te vinden bij platte daken van woningen om ze te beschermen. Soms is het raadzaam je dakbedekking aan te vullen met dakgrind om voor een extra laag bescherming te zorgen. Dakgrind zorgt ervoor dat je dak langer mee gaat en je minder snel tot bijvoorbeeld het vervangen van het dak over hoeft te gaan. Bovendien is dakgrind goedkoop. Als je zonnepanelen laat plaatsen moet je grind van plat dak verwijderen.

Tijd is geld

Waarom kun je grind niet zelf van een dak verwijderen? Kan dit niet makkelijk met de hand? Dit gaat echter niet zo makkelijk, want wat doe je met de grind als je het eraf hebt gehaald? Dit is erg tijdrovend en daarom kun je beter een specialist inschakelen dan het zelf doen. Een specialist heeft nauwelijks tijd nodig om grind af te voeren.

Voorkom kosten

Het is in de praktijk dus vaak veel duurder om zelf grind te verwijderen dan het door een expert te laten doen. Je moet zelf voor de afvoer zorgen. Dit zou je kunnen doen door een container te huren (wat duur is), of met een kruiwagen te gaan slepen. Een expert komt veelal naar je huis met een zuigwagen en op magische wijze is de grind verdwenen. 

Nieuw grind op het dak blazen

Als je de oude grind van je dak hebt laten verwijderen, kan een expert meteen nieuwe grind bevestigen indien dit gewenst is. Zo is je dak opnieuw voorzien van een laag bescherming. Het dak gaat dan veel langer mee dan zonder dakgrind. Bovendien blijft de woning koud als de zon schijnt. Kooiker Daktoppers is een veel gekozen optie als je interesse hebt in grind van het platte dak verwijderen of als je een specialist zoekt voor het blazen van grind. Lees je allereerst dus goed in in de beschikbare mogelijkheden. In de praktijk scheelt het geld om een expert in te schakelen en kun je bovendien meteen nieuw grind laten plaatsen zodat je dak langer mee gaat.