De voordelen van een bedraad alarmsysteem

Deze bedrade technologie biedt vele voordelen en er zijn nog veel gevallen waarin het installeren van een bedraad alarmsysteem een perfect veiligheidsniveau biedt. Bovendien bereikt de draadloze technologie snel zijn limieten wanneer de gebouwen over een groot gebied verspreid zijn, uit verschillende niveaus of hoofdzakelijk uit een metalen structuur bestaan. Zelfs als het radiobereik kan worden geoptimaliseerd dankzij de repeaters die het mogelijk maken om uit te breiden en het radiobereik te vergroten kan een draadloos systeem niet tippen aan een bedraad alarmsysteem.

Het bedrade alarm:

Het bedrade alarm is de meest effectieve configuratie. Het principe is eenvoudig: of het nu gaat om inbraakbeveiliging, brandbeveiliging of gas, het bedrade alarm heeft een centrale eenheid die het hele beveiligingssysteem beheert en bestuurt, dankzij gepersonaliseerde instellingen. De detectoren zijn met elkaar verbonden door een draad. Hun belangrijkste troef is daarom de betrouwbaarheid, aangezien deze bedrijfsmodus niet alleen moeilijk te hacken is, maar ook bijzonder weinig wordt beïnvloed door externe interferentie (in het bijzonder radiostoringen). Bovendien is de keuze aan detectoren enorm bij bedrade alarmsystemen: hyperfrequentie, openingscontact, gebroken glas, infrarood … en varieert daarom al naargelang de technische behoeften (rook, gas, water, ‘indringer…).

Een noodzakelijk communicatiesysteem:

Het gebruik van een bekabelde alarmcentrale is daarom essentieel in omgevingen die extreem belast zijn met radiocircuits of machines die significante magnetische velden kunnen genereren. Het bedrade alarm is ook geschikt voor grote gebouwen waarvan de afmetingen groter zijn dan de capaciteit van radiocircuits (bereik van enkele tientallen meters). Tenzij je specifieke wensen hebt, wordt het gebruik van een bekabelde alarmcentrale alleen aangeraden bij een constructie of een volledige renovatie waarbij de bedrading vanaf het ontwerpstadium in de wanden kunnen worden geïntegreerd. Dit vanwege het leggen van de kabels of mantels die nodig zijn voor de bedrading. Het systeem kan ook gecombineerd worden met een controller die verantwoordelijk is voor het beheer van de apparatuur die via een kabel is aangesloten en met een draadloze communicatiemodule voor de ondersteuning van apparaten op grotere afstand.

Eenvoudige installatie

Met een bedraad alarmsysteem communiceren de verschillende elementen met elkaar door veilige verbindingen. Het vereist alleen de bedrading tussen de elementen om te werken. De systemen zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn. Het bedrade alarm vereist geen specifieke opstelling. Het systeem kent geen beperkingen en is even gemakkelijk te monteren als te demonteren. Daarom is het ideaal voor zowel eigenaren als huurders en kan het worden meegenomen in het geval van een verhuizing. Hoewel de techniek geleidelijk aan wordt vervangen door draadloze technologieën, heeft traditionele fysieke bekabeling één voordeel: het is de meest betrouwbare optie. Zolang de kabel niet wordt doorgesneden, houdt de melder constant contact met zijn verschillende componenten en is hij bestand tegen pogingen van interferentie en storingen.

Tags: