De voordelen van een betere akoestiek op kantoor

Een goede werkomgeving is erg belangrijk als je wilt dat jouw werknemers optimaal kunnen werken. Dit is erg belangrijk voor de gezondheid en veiligheid van iedereen. Bij een goede werkomgeving zal je misschien niet meteen denken aan geluid en akoestiek, maar toch heeft ook dit een groot effect op de werkvloer. De akoestiek op het kantoor te verbeteren heeft een aantal voordelen. En die legt Acoustinorm graag aan je uit:

1. Minder snel vermoeid

De hersenen doen de hele dag hun best om de geluiden van iedereen om zich heen weg te filteren. Zo kun je gefocust blijven op je werk en word je niet afgeleid door die ene collega die net koffie aan het zetten is of die andere collega die net een verhitte discussie aan de telefoon heeft. Dit harde werk wat jouw hersenen aan het doen zijn, is vermoeiend. Door een betere akoestiek hoeven jouw hersenen minder hard te werken en ben je minder moe aan het einde van de dag.

2. Betere concentratie

Alle geluiden van iedereen om je geen geven bewust of onbewust toch onrust. Omdat je focuspunt elke keer wisselt door iedereen om je heen kun je je minder goed concentreren. Als deze geluiden door een betere akoestiek niet zo erg opvallen, kun je meer concentreert werken en zal je meer werk verricht krijgen.

3. Blije klanten

Klanten die op kantoor komen zullen door een goede akoestiek een fijner gevoel krijgen. Door de betere geluiden en rust die de akoestiek met zich meebrengt voel je je veel prettiger in een ruimte.

4. Meer werkplezier

Goede akoestiek die rust met zich meebrengt, zorgt voor een veel fijner gevoel op de werkvloer. Je kunt elkaar goed verstaan, door minder afleidingsgeluid is er een hogere concentratie en dus betere prestaties. Al deze voordelen zorgen ervoor dat jouw personeel met meer plezier het werk gaat.

Tags: