Duurzaam bouwen: weten hoe je het milieu niet schaadt

  • Home
  • Klustips
  • Duurzaam bouwen: weten hoe je het milieu niet schaadt

Clear Light Bulb Planter on Gray Rock

Duurzaamheid is een van de aandachtspunten van dit moment. De economie van natuurlijke hulpbronnen en acties met weinig of geen gevolgen voor het milieu worden steeds vaker in alle aspecten toegepast. In de civiele techniek wint duurzaam bouwen aan kracht en levert het goede resultaten op. Bij dit soort werkzaamheden wordt rekening gehouden met de juiste bestemming van afval, de vermindering en optimalisatie van materialen, de zuinigheid van energie, water en het behoud van het milieu eromheen. Kiezen voor een duurzame bouw is niet alleen een goed idee voor het ecologische, maar ook voor het economische aspect. Werken als deze zijn meestal veel goedkoper. Dus, als u een huis bouwt of van plan bent te bouwen, kijk dan hoe u dit kunt doen zonder het milieu te schaden. 

Duurzaam bouwen

Onder afval wordt verstaan de resten van bakstenen, cement, glas, kunststoffen, elektrische bedrading, buizen, metaal, tegels, lijm, verf, met andere woorden, puin. Een groot deel van dit materiaal is recyclebaar, maar het kan alleen worden hergebruikt als het wordt gescheiden en op de juiste manier wordt afgevoerd in emmers voor de inzameling of wordt getransporteerd naar recyclingstations.

Doe een quickscan flora en fauna

Alvorens met de bouw te beginnen, is het raadzaam om de quickscan flora en fauna. Analyseer de vegetatie, het aanwezige dierenleven en wat er bewaard moet worden. Let op Vermijd het omhakken van bomen, gebruik ze in plaats daarvan om bijvoorbeeld schaduw te bieden. Kies voor een ervaren partij zoals bijvoorbeeld Ecoresult voor een quickscan om problemen achteraf te voorkomen.Reserveer wat ruimte voor fruitbomen en een eigen tuin. Het kan iets simpels zijn, met wat kruiden en groenten. Naast hulp bij het bodembeheer, produceert u voedsel voor eigen gebruik. Dit verbetert de levenskwaliteit van de bewoners en vergroot het contact van de familie met de natuur.

Verminderen van het verbruik van natuurlijke hulpbronnen 

Er zijn verschillende manieren om het verbruik van natuurlijke hulpbronnen te verminderen tijdens de bouw van een huis en zelfs daarna. U kunt bijvoorbeeld een regenwaterhergebruiks systeem installeren en liters water besparen. Een andere manier om de milieueffecten met besparingen te verminderen is door te kiezen voor de installatie van zonnecollectoren voor energie- en thermisch gebruik. Het fotovoltaïsche systeem kan het hele huis verlichten en het zwembad en het douchewater verwarmen. Geschat wordt dat de economie in de elektrische energie rekening ongeveer 80% bereikt.

Tags: