Eigen huis en tuin… met nadruk op ‘eigen’!

  • Home
  • Klustips
  • Eigen huis en tuin… met nadruk op ‘eigen’!

Wonen wordt nog leuker wanneer zowel je woning als je hof er precies zo bij liggen als jij wilt. Met enkele aanpassingen is dit eenvoudig te realiseren.

Wanneer jij je erf op loopt, ben je thuis. Een waarheid als een koe, maar dat wil je ook kunnen voelen! Is het niet een ideaal om te wonen op een plek die jou uitstraalt en andersom? Zo ja, dan is het tijd om je handen uit de mouwen te steken. Lees onze tips over diverse constructies die niet alleen het aanzicht van je tuin verbeteren maar ook nog eens een belangrijke functie hebben. Jawel!

Vlonder

Tegel terrassen zijn mooi, maar er zijn alternatieven om huis en tuin met elkaar te verbinden. Eén hiervan is het kiezen van natuurlijke materialen om als oppervlak voor je zitplek buitenshuis. Bijvoorbeeld hout. De vlonder is vrij eenvoudig in elkaar te zetten. Zorg er wel voor dat deze helemaal recht ligt! Ook alle planken dienen gelijkmatig verdeeld te worden over het geheel. Wanneer er ééntje scheef ligt, zal dat voor de rest ook gaan gelden. Ga voorzichtig te werk en meet alles goed na om dergelijke risico’s niet te lopen.

Schutting

Het gebeurt af en toe weleens dat mensen zonder nadenken het erf van iemand anders op lopen, puur omdat ze geen idee hebben dat ze zich op persoonlijk grondgebied bevinden. Wanneer je een schutting bouwt, zal niemand zich meer vergissen! Dat zelfde geldt voor bijvoorbeeld huisdieren en kinderen, die je nu veel beter in de gaten kunt houden. Stel je schutting samen met duurzaam hout, zodat je nog jarenlang van deze duidelijke afbakening kunt profiteren.

Overkapping

Laat de zomer maar komen! Zodra jij een overkapping hebt gebouwd, ben je er helemaal klaar voor. Natuurlijk kan de zon dan nog wel net te fel zijn maar als je er toch van wilt genieten, moet je die wel deels doorlaten. Kies daarom voor polycarbonaat platen aan de bovenkant van de constructie. Deze zorgen dat het zonlicht diffuus wordt en daarmee dus minder fel.

Succes met het personaliseren van je tuin!

Tags: