Help! Een scheur in de muur! Wat nu?

Niemand zit erop te wachten, maar toch krijgen veel mensen ermee te maken: muurscheuren. Naast lelijk kunnen ze ook gevaarlijk zijn. In deze blog lees je hoe je scheuren kunt voorkomen, maar ook tips het herstel van muren die al gescheurd zijn.

Beter voorkomen dan genezen

Muurscheuren kunnen verschillende redenen hebben, als je deze redenen weet, kan je er rekening mee houden. Als je namelijk geen scheuren oploopt, hoef je ze ook niet te laten herstellen. Eén van de oorzaken van muurscheuren zijn algen of mos. Deze hechten zich aan je muur en houden vocht was. Wanneer het vocht erin bevriest, zet het uit, waardoor scheuren kunnen ontstaan. Wanneer je dus ziet dat er een stuk mos of alg op je muur zit, haal het dan gelijk weg, anders kan er misschien een scheur ontstaan.

Van uitstel komt afstel

Wacht niet te lang met het herstellen van scheuren, want ze kunnen op den duur erger worden, waardoor je er nog meer werk aan hebt. Zeker als het om een scheur in een dragende muur gaat, moet je gelijk actie ondernemen, anders heb je kans op instorting. Wacht dus niet te lang af en begin op tijd met het zoeken naar een professioneel scheurherstelbedrijf

Hoe gaat scheurherstel eraan toe?

Tijdens het herstellen van een scheur, moet een bepaald stappenplan gevolgd worden om ervoor te zorgen dat de scheur zo veilig mogelijk hersteld kan worden. Ten eerste wordt de situatie en de oorzaak van de scheur onderzocht. Daarna wordt er een herstelplan opgesteld, want elke scheur is natuurlijk anders. Vervolgens worden de voegen uitgefreesd, om de scheurherstelwokkels aan te kunnen brengen in de krimpvrije mortel. Deze mortel wordt netjes afgestreken. Ten slotte wordt er een nieuwe voeg gezet om de muur in oude glorie te herstellen.

Tags: