Het gebruik van een verhuislift.

Woman In Grey Shirt Holding Brown Cardboard Box

Verhuizen is vaak een stressgevoelig gebeuren. Wanneer je gaat verhuizen, moet je eerst beslissen of je de meubels en dergelijke zelf gaat verhuizen of het aan een verhuisbedrijf uitbesteedt. Je kunt het in principe binnen Nederland allemaal zelf doen, maar je moet je wel goed voorbereiden. Ga je verhuizen naar een bovenverdieping en heb je de situatie bekeken dan kun je een verhuislift nodig hebben. Het kan namelijk zo zijn dat je de meubels niet via de trap of lift naar boven kunt krijgen en dan heb je dus een verhuislift nodig.

Regels waar je je aan moet houden bij het gebruik van een verhuislift.

Er zijn gemeenten waarbij je vooraf een vergunning moet aanvragen of je een verhuislift mag gebruiken. Dat kan namelijk het geval zijn als je naar een bovenverdieping verhuist waar veel mensen over de straat lopen. Ook op een normale drukke wegen heb je in veel gevallen een ontheffing nodig om een verhuislift te mogen gebruiken. Voordat je begint, moet je altijd eerst informatie inwinnen.

Je moet voldoende opstelruimte hebben voor een verhuislift. Voor een verhuislift op de auto moet je rekening houden met een vlak van minimaal 8 bij 4,5 meter wat overeenkomt met 1,5 parkeerplaats. De verhuislift moet voor het balkon, raam of dakterras geplaatst kunnen worden.

Het horizontale vlak tussen de auto en muur moet voldoende groot zijn. Hoe dichter een verhuislift bij de muur kan staan, hoe beter dat het is. De lift moet een bepaalde hoek hebben om stevig te kunnen staan. Deze hoek van de verhuislift moet tussen de 30 en 85 graden zijn en is afhankelijk van de hoogte. De afstand van de verhuislift en de muur mag niet meer dan 7 meter bedragen. Dit zijn de regels waar rekening mee moet worden gehouden als we kijken naar de overspanning.

Verhuislift Huren

Het gewicht van de last mag doorgaans niet groter zijn dan 400 kilogram. Vaak is een piano een van de zwaardere stukken, maar ook hij zal geen 400 kilogram wegen. Het vlak van een verhuislift is 2,4 bij 1,6 meter. Een meubelstuk mag er wel een klein beetje oversteken, maar natuurlijk niet veel.

Zorg bij een verhuizing dat er voldoende hulp aanwezig is. Je kunt een verhuislift huren inclusief de bediening. Wanneer je een bediende inhuurt, weet je zeker dat je veilig gaat verhuizen.

Tags: