Het inpakken van verhuisdozen: hoe dit te doen?

Iedereen die verhuist, heeft wel eens de vraag gehad: hoe pak ik mijn verhuisdoos in wat neem ik eigenlijk allemaal mee naar mijn nieuwe huis? Wat heb ik nog nodig en wat kan weg? Inpakken is geen gemakkelijke opgave. In dit artikel leg ik u uit wat de beste manier is om een verhuisdoos in te pakken en wat de voordeligste manier is om te verhuizen.

Voordat u begint

Voordat u begint met inpakken, geef ik een aantal tips om het inpakken en uitpakken gemakkelijker te maken.

Besluit van tevoren alvast wat u mee wilt nemen naar uw nieuwe huis. Hiermee voorkomt u dat u onnodig veel spullen meeverhuist, wat een hoop tilwerk scheelt.

Als u al weet welke spullen waar moeten komen, schrijf dit dan op de doos. Dat scheelt een hoop uitpakwerk en zoekwerk.

Vergeet ook niet uw breekbare spullen in te pakken met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic. U kunt ook sokken of oude kranten gebruiken om uw spullen mee in te pakken. Dit scheelt weer een aantal gebroken glazen of in het ergste geval een barst in de antieke vaas van uw oma.

Nog een handige tip: begin met het inpakken van de spullen die u op dat moment het minst nodig heeft, zoals seizoengebonden spullen (skispullen bijvoorbeeld, of uw winterkleding), of eventuele keukenapparatuur die u bijna niet gebruikt. Pak als laatste spullen in die u nog dagelijks gebruikt. Maak voor de zekerheid nog een checklist, zodat u niks vergeet.

Wat is slim om mee te nemen naar uw nieuwe huis?

Het is een lastige vraag: wat laat ik achter of doe ik weg, en wat neem ik mee naar mijn nieuwe huis? Voor veel mensen is het afscheid nemen van spullen heel lastig, maar het moet soms toch gebeuren. Dus wat is handig om misschien toch maar achter te laten?

Denk aan een bed van uw kind: misschien past hij er niet meer in of woont uw kind allang niet meer thuis. Het gaat hier om grote objecten die een hoop ruimte innemen. U kunt ook denken aan kasten of ander meubilair.

Ook veel kleine objecten, zoals tuinversieringen (tuinkabouters, vogelhuisjes) heeft u misschien helemaal niet meer nodig.

Kijk uw kledingkast ook nog een keer door. Kijk naar kleding die u misschien helemaal niet meer draagt. Dit is een voorbeeld van onnodige vracht die u meeneemt naar uw nieuwe huis.

Hoe verhuis ik goedkoop?

Als u aan het kijken bent voor een verhuisbedrijf is het goed om te kijken naar een verhuisbedrijf die een goede beoordeling heeft. Als u een goed bedrijf vindt met een goede service hoeft u Het til- en sjouwwerk zelf niet te doen; dit doen de professionele verhuizers. U kunt zelf uw kosten bereken er wordt een vrijblijvende prijsindicatie gemaakt die volledig is gebaseerd op uw verhuizing. u kunt ook een offerte aanvragen als u die voor een bepaalde tijd aanvraagt, krijgt u dezelfde dag nog een reactie. U kunt ook met al uw vragen terecht bij de medewerkers.

Tags: