Hoe kan ik de hal sfeervol maken

De hal is de eerste ruimte waar je binnen komt. Om een goede indruk te maken bij je gasten, moet natuurlijk ook de hal prachtig zijn. Binnenkomen moet natuurlijk ook voelen als thuiskomen en ook daarvoor is een mooie hal van belang. Daarnaast kun je met je hal meer doen dan enkel kiezen voor een leuke kapstok. Daarom geven wij jou een aantal tips, waarmee je een leuke hal kunt creëren.

Kies de juiste verlichting

Een hal is vaak een donkere plek in de avond. Dit komt mede, doordat het lastig is om de hal goed te verlichten. Ook zorgt goede verlichting dat zelfs een smalle hal breder lijkt. Daarom is het belangrijk om de juiste lamp te vinden, die ook nog eens past bij jouw interieur. Misschien heb je een klassieke trap waarbij een hangende kandelaar prachtig staat, maar het kan ook zijn dat je beter voor een moderne inbouwspot kunt gaan.

Berg alles netjes op

Zodra je bij menig mens de hal binnenkomt kan het snel een zooitje zijn. Maak daarom gebruik van bijvoorbeeld een schuifdeurkast, waarin je spullen makkelijk kunt opbergen. Deze kunnen op maat worden gemaakt door experts. Hierdoor kun je sjaals en schoenen makkelijk opbergen, waardoor de hal rustiger oogt. Een ander voordeel is, dat een op maat gemaakte schuifdeurkast ook de mogelijkheid biedt om passende kleuren te kiezen die passen bij de rest van de hal.

Kies voor een mooie trap

In veel woningen zit de trap bij de hal. Het is natuurlijk wel belangrijk dat deze vakkundig is gebouwd. De trapleuning moet er verzorgd uitzien en kan ook een eye-catcher zijn in huis. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een trappenkast te bouwen. Dit is natuurlijk maatwerk, maar zo heb je in combinatie met een schuifdeurkast extra opbergruimte voor al jouw spullen. Ga daarom eens langs Goslinga Interieubouw Veenendaal en  verken de mogelijkheden voor een op maat gemaakte hal!

Tags: