Hoe kies ik de juiste ladder voor de klus?

Heb je een ladder nodig voor een bepaalde werkzaamheden dan zijn er verschillende elementen die bepalen welke ladder het meest geschikt is voor de klus. Een ladder is natuurlijk om op hoogte te werk te gaan en daarbij is prioriteit nummer 1: de veiligheid. De ene ladder wordt namelijk dagelijks in de industrie gebruikt en andere weer huishoudelijk. Benieuwd naar welke ladder jij nodig hebt? Dat vertellen we je graag.

Welke hoogte moet de ladder bereiken?

Een klus op een hoogte waar je zonder hulpmiddelen niet bij kunt. Dan kan een ladder je daarbij helpen. Voor je de klus gaat uitvoeren en dus een ladder hebt aangeschaft , zul je moeten kijken naar de hoogte en locatie waar je te werk gaat om te kunnen om verschillende ladders met elkaar te kunnen vergelijken en tot de juiste aankoop te komen. 

De keuze uit verschillende ladders

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten en maten ladders. Enkele voorbeelden van ladders zijn: telescoopladder, vouwladder, tweedelige ladders en driedelige ladders. De telescoopladder is uitschuifbaar en zo handig voor in het huishouden. De telescoopladder bereikt een hoogte van 3,8 meter. Een tweedelige ladder wordt meestal in de a-vorm neergezet zodat deze stevig staat en deze ladder heeft een maximum hoogte van 16 meter. De driedelige ladder, zijn drie ladders waarvan er twee in de a-vorm staan en daarbij kan de derde ladder uitgeschoven worden zodat deze een hoogte van ongeveer 32 meter kan bereiken.  

Welke ladder kies ik nu?

Nu je weet welke soort ladders er bestaan en welke hoogte deze bereiken, kun je nu bepalen welke ladder je nodig hebt. Werk je in de bouw op verschillende hoogtes dan is de driedelige de juiste ladder, omdat deze ladder de maximale hoogte van alle ladders bereikt. Met een ladder die niet de hoogte bereikt die gewenst is voor de klus, kun je niks en die situatie wil je natuurlijk vermijden. op zoek naar ladders van Rolsteiger.net. Deze ladders voldoen aan alle veiligheidseisen en gaan een heel leven mee. Vind je een ladder niet veilig genoeg, kies dan voor een rolsteiger. Een rolsteiger is het veiligste wanneer er op grote hoogtes gewerkt wordt.