Hoe overleef ik een verbouwing

Heb jij binnenkort een ploeg bouwvakkers op audiëntie? Dat moet je natuurlijk overleven! Waarschijnlijk kun jij een tijdje niet douchen, koken of zelfs naar de wc. Hier moet je een overlevingsplan voor maken zodat je toch met je dagelijkse bezigheden verder kunt.

Zorg voor een back-up

Zoals in de inleiding werd verteld: je moet improviseren. Ga je je keuken verbouwen? Zorg voor een campinggas. Hier kan je toch nog een eenpansgerecht op maken. Je kan er ook twee kopen, dan heb je toch nog de luxe van een gerecht waar je twee pannen kunt gebruiken! En de afwas? Die kan je in de badkamer doen! Ook kan je een teiltje gebruiken net zoals vroeger. Het is maar voor even, daarna kan je weer van de luxe van je vaatwasser genieten!

Dit geldt niet alleen voor de voorwerpen die je nodig hebt, maar ook voor de dingen als eten dat je nodig hebt. Het is handig als je alles alvast inslaat voor de verbouwing begint. Dan hoef je daar ook niet meer over na te denken. Hoe handig is dat?

Maak een planning

Zorg ervoor dat je georganiseerd aan de slag gaat. Weet wie je op welk moment in je huis nodig hebt en dat iedereen zich hieraan houdt. Maak de planning ook niet al te strak. Anders is er geen ruimte voor een fout. Verbouwingen staan er bekend om dat er altijd wel iets mis gaat. Zorg er dan ook voor dat iedereen zich hieraan houdt. Dit zou je ook kunnen doen voor het eten. Als je een planning maakt van je nodig hebt, ga je een stuk efficiënter te werk.

Geef taken uit handen

Wees niet bang om dingen uit handen te geven. Besteed tijdrovende taken uit aan een bouwbedrijf. Dat zijn specialisten die weten hoe een verbouwing in zijn werk gaan. Dit scheelt je een hoop stress. Verder kan het de planning ook een stuk soepeler laten verlopen vergeleken als je iets helemaal zelf wilt doen.

Tags: