Hoe werkt zonnepanelen huren?

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Een huur van zonnepanelen is een contract op lange termijn tussen een klant en een leverancier van zonnepanelen. Voor huiseigenaren die hun energiebehoeften willen vervullen zonder hoge energierekeningen, maar die niet over het kapitaal beschikken om een systeem te kopen, kan het huren van zonnepanelen als een haalbare optie lijken. In dit artikel gaan we kijken hoe het huren van zonnepanelen werkt.

Wat is een lease voor zonnepanelen?

Het huren van zonnepanelen werkt als het huren van een auto. Je betaalt een vaste maandelijkse betaling aan een zonnepanelen installateur, maar je bezit de zonnepanelen niet. In ruil daarvoor krijgt je alle zonne-energie die de panelen produceren, waardoor je elektriciteitsrekening wordt gekort.

In wezen, je bent het ruilen van de elektrische rekening van je nutsbedrijf voor een goedkopere rekening van een zonnepanelen leasing bedrijf.

Typisch, zal een zonnepaneelinstallateur met een afzonderlijk leasingbedrijf werken om een zonnepaneelhuur aan te bieden. De installateur is verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van de zonnepanelen.

Hoe werkt een verhuur van zonnepanelen?

Zodra het zonne-energiesysteem is geïnstalleerd, krijg je alle zonne-energie die de panelen genereren te gebruiken. In plaats van het gebruik van elektriciteit uit je nutsbedrijf, zal je huis zelf energie gebruiken met behulp van de energie die de zonnepanelen produceren.

Omdat je zonne-energie gebruikt in plaats van elektriciteit uit het net te halen, zal je elektriciteitsrekening lager zijn. Als de zonnepanelen genoeg elektriciteit genereren om al je energieverbruik te dekken door middel van netmeting, kunt je jouw elektriciteitsrekening volledig elimineren.

Maar je moet nog steeds je leasebetaling voor zonnepanelen Noord-Holland betalen. Gewoonlijk zal de leasebetaling lager zijn dan wat je energierekening was voordat je zonnepanelen installeerde. Dus als je elektriciteitsrekening €150 per maand bedraagt en je leasebetaling €100 is, bespaart je €50 per maand met een huur voor zonnepanelen.

Wat zijn de voorwaarden van een huur van zonnepanelen?

Elk huurcontract voor zonnepanelen is anders, maar de basisvoorwaarden zijn doorgaans vergelijkbaar.
De duur van de leasetermijn wordt meestal vastgesteld op de levensduur van de panelen. De ontwikkelaar van zonnepanelen zal gewoonlijk een zonnebewakingsprogramma voor je smartphone of online aanbieden zodat je kunt volgen hoe je zonnepanelen presteren. Je kunt hier meer te weten komen over de verschillende zonnecontrole programma’s.

De ontwikkelaar zal ook je systeem controleren om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Als er problemen zijn met de prestaties van je zonnepaneelsysteem, is het zonnepaneelbedrijf verantwoordelijk voor reparaties zonder kosten voor je.

Tags: