In welke kamers kun je marmerlook tegels zetten?

  • Home
  • Klustips
  • In welke kamers kun je marmerlook tegels zetten?
In welke kamers kun je marmerlook tegels zetten?

Je hebt je georiënteerd op nieuwe tegels. Voor in de badkamer, keuken of in het toilet. Of je bent van plan om tegels te zetten in de woonkamer. Nu heb je jouw oog laten vallen op marmer. Marmeren tegels geeft een ruimte een luxueuze uitstraling, maar deze tegels brengen ook een hoop nadelen met zich mee. Daarom is het ook verstandiger om voor marmerlook tegels te kiezen. Die qua uiterlijk van echt marmeren tegel te onderscheiden zijn. In onze blog vertellen we meer over de marmerlook tegel en in welke kamers je deze tegels kunt zetten.

Wat is marmer?

Marmer is een prachtige natuursteen die te herkennen is aan de mooie aders die door de steen lopen. Daarnaast is marmer in de regel licht van kleur en heeft de steen een mooie glans. Een tegel van marmer heeft niet alleen een licht reliëf, maar ook oneffenheden. Dat geeft de tegel een natuurlijk effect, maar het kan ook voor uitdagingen zorgen bij het tegelen. Daarnaast zijn marmeren tegels veel gevoeliger voor water en kwetsbaarder dan marmerlook tegels. Vooral grondwater kan voor lelijke bruine vlekken zorgen en bij het tegelen kunnen de tegels bij de aders veel sneller afbreken.

Wat zijn marmerlook tegels?

Marmerlook tegels zijn niet van marmeren tegels te onderscheiden en bevatten dezelfde mooie glans en kleuren als echt marmeren. Ook de kenmerkende aders van marmer ontbreken niet in deze tegels. Maar deze tegels zijn een stuk sterker, glad afgewerkt en ook bestendig tegen water en vocht. Een mooie bijkomstigheid is dat de tegels veel goedkoper zijn dan tegels van echt marmer.

Marmerlook tegels voor in de badkamer

Marmerlook tegels worden vaak gekozen voor in de badkamer. Om zowel de vloer als de muur te betegelen. Bij je keuze voor een geschikte tegel kun je kiezen voor vloer- en wandtegels of voor tegels die zowel op de grond als tegen de muur geplaatst kunnen worden. Wees je er wel van bewust dat de tegels voor op de vloer minder glad zijn. Dat is ook een stuk veiliger, want bij gladde tegels is de kans veel groter dat je kunt uitglijden.

Geschikt voor in de keuken

Ben je op zoek naar een manier om de keuken een luxueuzere uitstraling te geven? Marmerlook tegels kun je prima in een keuken plaatsen. Zowel om de vloer mee te bedekken of om een achterwand te creëren. Het grote voordeel is dat deze tegels eenvoudig schoon te maken zijn en ook nog eens waterbestendig zijn. Waar je bij tegels van echt marmer het risico loopt dat er na verloop van tijd een verkleuring optreedt, is dat bij marmerlook tegels niet het geval.

Ideaal voor in de woonkamer

Zelfs in de woonkamer kun je marmerlook tegels plaatsen als je dat graag wilt. Er is geen geschreven regel die aangeeft dat je dergelijke tegels alleen in een badkamer, het toilet of de keuken mag plaatsen. Daarnaast heb je ook een ruime keuze in verschillende soorten tegels en er zijn ongetwijfeld exemplaar die helemaal naar smaak zijn en perfect in je interieur passen.

Tags: