Je kamer perfect in balans

Het klussen aan huis is pas echt af als de puntjes op de i zijn gezet en menig perfectionist zelfs geen op- of aanmerkingen heeft. Toch geldt dit niet voor iedereen….

Het klussen aan huis kan een hevig karwei zijn. En net zoals Rome zal je huis niet in één dag gebouwd worden. Het fundament zou je waarschijnlijk niet zelf leggen. Maar alle details zoals de vloeren, deuren, vensterbanken, en inrichtingen van de kamers zou je toch wel zelf moeten doen. Gelukkig zijn er manieren om dit op de juiste manier te kunnen doen. En daarbij willen wij graag helpen

Een plan

Daarna moet je een grondplan en analyse maken. Vanuit deze plan kan je kijken wat de goede en zwakke punten van je woonkamer zijn. Hierdoor kun je de deuren, ramen, elektriciteitsvoorzieningen, schakelaars en vensterbanken op papier zetten. Hierdoor weet je of je al je behoeftes en benodigheden wel kunt plaatsen en hoe je ze gaat plaatsen. Ook andere dingen zoals trappen en verlaagde en ingebouwde elementen kun je hierin kwijt.

Kies wat belangrijk is

Daarna moet je een organigram van de kamer maken. Omdat je weet wat de goede en slechte punten van de ruimte is, en kun je aan de slag gaan van hoe je te werk gaat. Elke activiteit en functies kun je zo met elkaar combineren en koppelen aan je eisenpakket. Hierdoor weet je wat je aan een bepaalde stuk ruimte allemaal hebt. Bijvoorbeeld je hebt een functie als ‘eetplaats’ en dan geef je de ideale ruimte een bepaalde cijfer. Aan de hand hiervan kun je kijken wat het belangrijkst is voor de desbetreffende ruimte.

Geef jezelf ruimte

Het laatste, en belangrijkste advies is geef je kamer ruimte en zorg voor een open gevoel. Dit zorgt voor meer rust en een ruimtelijker gevoel in je kamer. Wanneer je een volgestouwde kamer krijg heb je al snel een vol gevoel en ben je het knusse en comfortabele gevoel al snel kwijt. Houdt daarom rekening met de juiste balans te vinden bij de inrichting!

Tags: