Je tuin zelf verbouwen; wat heb je nodig

Als je een tuintje hebt, heb je het maar goed voor elkaar. Niet veel mensen kunnen dit zeggen. Er zijn zelfs steeds minder mensen die het zich kunnen veroorloven om een huis aan te schaffen of te huren, laat staan een tuin hebben. We proberen je geen schuldgevoel aan te praten. Nee, integendeel; we proberen je dankbaar te laten zijn voor het moois dat je om je heen hebt. Hier mag je heel blij mee zijn. Toch kunnen we het ook best begrijpen als je af en toe een beetje ontevreden bent. Maar als je ontevreden bent, wat doe je dan? Juist, dan breng je er verandering in! Je gaat aan de slag. Maar als je aan de slag wil met je tuin, dan staat je nog wat te wachten. Wat heb je dan nodig voor het verbouwen van je tuin? Daar helpen we je in deze blog maar al te graag mee. Lees vooral verder! 

Hulpmiddelen

Allereerst zul je je moeten beseffen dat je het niet gaat redden met alleen jezelf en je handjes. Tuurlijk, het is Handig om handen te hebben, maar alleen hiermee volsta je niet voor de enorme klus die voor je ligt. Denk eerst eens goed aan wat je wil doen met je tuin. Wil je bijvoorbeeld een trampoline gaan aanschaffen en deze ingraven? Een elektrische graafmachine huren is dan misschien een goed idee. Wil je wat bosjes gaan inplanten? Dan heb je sowieso een goede schep nodig. Ga je een schutting neerzetten en in elkaar flansen? Zorg ervoor dat je een goede boor hebt en dat je over de juiste en voldoende schroeven beschikt. Wat je nodig hebt qua hulpmiddelen is dus sterk afhankelijk van wat je gaat doen met je tuin, denk hier goed over na. 

Hulp

Huh? We hebben toch net al hulpmiddelen gehad? Ja, dat klopt maar nu is het tijd voor andere hulp. Aan wat voor hulp je dan moet denken? Hulp in de vorm van mankracht. Je moet ervoor zorgen dat je een beetje hulp hebt in de vorm van vrienden, familie, buren en ga zo maar door. Als je het zelf wil doen en niet door een bedrijf laten afhandelen, betekent dit niet dat je het helemaal in je eentje moet doen. Regel een kratje bier, wat broodjes en dergelijke voor je helpende handjes zodat het aantrekkelijk voor ze wordt. Je kunt best wat hulp gebruiken bij het aanleggen/verbouwen van je tuin en het is niet erg om hiernaar te vragen. Het is alleen maar goed, anders ben je flink lang bezig. 

Materiaal

Dan is het natuurlijk nog vereist dat je de juiste materialen hebt. Ook dit is afhankelijk van wat je gaat uitvoeren. Ga je een schutting maken? Dan zijn wat planken en schroeven handig. Wil je bosjes aanplanten? Dan heb je de bosjes zelf nodig natuurlijk. Breng in kaart wat je allemaal nodig hebt en doe hier rustig mee aan. Neem de tijd zodat je niets over het hoofd ziet en je schutting straks instort.