Klussers helpen je met de montage van een rolluik

  • Home
  • Klustips
  • Klussers helpen je met de montage van een rolluik

Je bent van plan rolluiken aan te schaffen maar weet nog niet precies welke soort en hoe je die nou kunt monteren. Vaak zit de montage inbegrepen bij de montage van rolluiken en soms kan je zelf proberen de rolluiken te monteren. Wij leggen je uit hoe dat nou precies zit met rolluiken.

Materiaal

Er zijn twee soorten materiaal waarvan een rolluik gemaakt kan worden. Deze materialen worden hieronder voor je opgenoemd.

  • Ten eerste kunnen rolluiken van kunststof gemaakt worden. Deze rolluiken zijn relatief gezien goedkoop. Wel gaan ze minder lang mee dan rolluiken van aluminium omdat het materiaal minder sterk is.
  • Ze zijn net al genoemd maar aluminium rolluiken zijn de andere variant waaruit je kan kiezen. Deze zijn iets duurder dan kunststof rolluiken maar dat merk je direct aan de kwaliteit. Ze beschermen beter tegen weer en wind en gaan langer mee. Eveneens zijn aluminium rolluiken een goede vorm van beveiliging voor je huis omdat je daar bijna niet doorheen komt als inbreker.

Bediening

Naast keuze uit materiaal is er ook verschil in de manier van bediening van rolluiken. Ten eerste kan je ervoor kiezen om je rolluik met de hand te bedienen. Dat zorgt ervoor dat je er zelf actief op moet letten dat je de rolluiken tijdig opent en sluit maar scheelt wel in de prijzen van de rolluiken.

De andere optie is om je rolluiken elektrisch te maken. Dan kun je ze met een schakelaar bedienen of met een afstandsbediening. Het voordeel van een afstandsbediening is dat je vanaf je luie stoel de rolluiken kan bedienen. Wat je tegenwoordig zelfs zou kunnen doen is de rolluiken aansluiten op een smart home systeem waardoor je vanaf elke locatie je rolluiken kunt bedienen vanaf een mobiel device.

Let wel: niet elke soort bediening sluit aan op elk soort rolluik. Vraag dus alvorens rolluiken te kopen of de gewenste manier van bediening mogelijk is.

Montage

Je kan ervoor kiezen om de rolluiken zelf te monteren. Hier zijn YouTube filmpjes voor waarin uitgelegd wordt hoe dit moet. Kijk echter wel uit als je dit gaat proberen want rolluiken zijn niet goedkoop en het zou zonde zijn als je de rolluiken beschadigd. Wij raden daarom aan om de rolluiken te laten installeren door een professional.

Als je rolluiken gaat kopen zou je rekening moeten houden met al deze opties omdat ze invloed hebben op de rolluik prijs. Bedenk namelijk dat je niet alleen de losse prijs van een rolluik betaalt maar dat je de prijzen van rolluiken inclusief montage bekijkt. Vaak krijg je korting als je voor een gehele woning rolluiken laat plaatsen, maar om het zekere voor het onzekere te nemen moet u daar niet vanuit gaan. Monteurs van een zonweringbedrijf kunnen u helpen bij het monteren van de rolluiken maar bieden ook advies aan over het type rolluik dat aansluit bij jouw wensen. Vraag dus gerust een aantal offertes aan.

Tags: