Nieuwe dakgoot? Snel naar Pvc Voordeel!

Klaar de relatief gemakkelijke klus van het aanbrengen of wijzigen van je dakgoot helemaal zelf. Bestel je topkwaliteit onderdelen bij ons en ga direct aan de slag!

Voor de ene klus heb je sneller een professional nodig dan de andere. Maar wanneer je een dakgoot gaat aanbrengen, hoef je echt niemand anders erbij te halen! Dit karwei knap jij helemaal zelf op. Tenminste, als je de duurzame en betrouwbare onderdelen van Pvc Voordeel gebruikt. Hier kun je prima terecht voor je buizen, goten, beugels en koppelstukken. Zoals onze naam al aangeeft, mag je bij ons altijd uitgaan van aantrekkelijke prijzen. Daar komt nog een razendsnelle verzending bovenop!

Hoe zet ik een dakgoot in elkaar?

Dat hangt grotendeels af van het systeem dat je gebruikt. Met behulp van bij Pvc Voordeel verkrijgbare professionele lijm verbind je eenvoudig onderdelen aan elkaar die deel uitmaken van een zogeheten lijmverbinding. Een dergelijk bindmiddel heb je niet nodig wanneer je gaat voor een kliksysteem, waarbij je goten, buizen en koppelstukken doodeenvoudig in elkaar klikt.

Dakgoot maat

Wat voor type dak je ook hebt, wanneer er water op blijft liggen is ‘t foute boel. Dit kan lekkage en andere vormen van schade veroorzaken. Wanneer de afwatering niet naar behoren functioneert, kan dit zelfs problemen opleveren aan de bodem van het gebouw in kwestie, wat mogelijk weer verzakkingen tot gevolg heeft. Hierom is het ontzettend belangrijk dat de onderdelen van je afvoer overeenkomen met je dakoppervlak. Bekijk onderstaande tabel op te zien welke dakgoot jij nodig hebt:

  • 60 m2 à 100 mm mast- of bakgoot
  • 100 m2 à 125 mm mast- of bakgoot
  • 130 m2 à 150 mm mast- of bakgoot
  • 150 m2 à 180 mm mast- of bakgoot

Verdere benodigdheden

Wie volledig op zijn of haar nieuwe dan wel aangepaste afvoer wil kunnen vertrouwen, heeft hiervoor de volgende onderdelen nodig:

  • Dakgoot
  • Regenpijpen
  • Gootbeugels – om de goten mee aan het gebouw te bevestigen; tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 cm dakgoot zitten
  • Eindstukken
  • Uitloop – verbindingsstuk tussen de dakgoot en de regenpijp
  • Verbindingsstukken – hiermee bevestig je meerdere stukken dakgoot aan elkaar

Waar moet ik verder op letten?

Je hemelwaterafvoer staat of valt met een vlekkeloze aansluiting. Daarom is het van groot belang dat alle onderdelen dezelfde diameter hebben. Dat geldt dus voor je beugels, goten, koppelstukken en buizen. Van deze laatste dient er om de acht meter goot eentje geïnstalleerd te worden om er zeker van te zijn dat regenwater perfect wegloopt.

Tags: