Overal hetzelfde slot of juist allemaal verschillende sloten?

  • Home
  • Klustips
  • Overal hetzelfde slot of juist allemaal verschillende sloten?

Wanneer jij je sloten gaat vervangen moet je over een aantal dingen na gaan denken. Welk soort sloten wil je graag in je huis hebben en wil je overal dezelfde sloten hebben of juist allemaal verschillende sloten. Hieronder lees je waar je het beste voor kan kiezen en welke keuze het slimst is.

Kiezen voor dezelfde sloten

Wanneer je alle sloten gaat vervangen kan je ervoor kiezen om overal dezelfde sloten te nemen. Uiteraard is het nog steeds belangrijk dat je gaat kijken naar welke sloten je gaat plaatsen en wat de kwaliteit daarvan is. Het is belangrijk dat je kiest voor goede sloten zodat jij je veilig kan voelen in je huis en inbrekers geen kans maken. Wanneer je kiest voor dezelfde sloten is het dus erg handig dat je maar 1 sleutel hoeft te gebruiken voor alle deuren. Zo heb je geen aparte sleutel nodig voor de achterdeur en voor de voordeur.

Is het minder veilig om te kiezen voor dezelfde sloten?

Vaak wordt er gedacht dat het kiezen van dezelfde sloten is een stuk minder veilig is. Gelukkig is dit niet het geval en is dit eigenlijk een misverstand. Inbrekers maken normaal gesproken geen gebruik van de sleutels en proberen gewoon op een andere manier in te breken. Het maak dus niks uit of je nou dezelfde sloten in huis hebt of juist allemaal verschillende sloten. Het is vooral belangrijk dat je goed oplet dat je de goede sloten in je huis laat maken, zodat inbrekers er niet zo makkelijk in kunnen komen. 

Laat een slotenmaker je helpen

Wil je graag nieuwe sloten in je huis en wil je allemaal dezelfde sloten, zodat je dezelfde sleutel kan gebruiken? Dan kan een slotenmaker je erg makkelijk helpen. Zij weten namelijk precies welke sloten het beste zijn en wat je daar het beste voor kan gebruiken. Zij kunnen deze sloten makkelijk installeren en weten ook direct of ze veilig zijn of niet. Zo hoef je er zelf niet meer naar om te kijken en kan jij je veilig voelen in je huis met de juiste sloten.

Tags: