Populariteit van zwarte keuken

Wit is al lang de standaardkeuze voor keukenontwerpen. In de jaren ’60 en ’70 waren de go-to-kleuren avocadogroen en oogstgoud. Sindsdien zijn er veel veranderingen geweest op basis van tijd en plaats, en natuurlijk trends. Onlangs is een zwarte keuken het ‘nieuwe wit’ geworden, wat betekent dat mensen kijken naar volledig zwarte keukens, of zwart-witte keukens, of zwarte keukenelementen gemengd met andere kleuren en materialen zoals koper. Zwarte keukens zijn sinds 2015 erg populair geworden en er zijn veel verschillende afwerkingen, materialen en stijlen om uit te kiezen. Er is ook iets voor ieders budget.

 

Materiaal gebruikt voor zwarte keukens

De uiteindelijke esthetiek hangt af van het materiaal en je moet er rekening mee houden dat niet alle zwarte keukens gelijk zijn. Je moet nadenken over het kiezen van een tint die blauwer of zwarter is, afhankelijk van hoe de verlichting in je keuken is, het natuurlijke licht dat filtert, de omringende ruimtes enz. Wat je kunt doen is een paar stalen uitkiezen en ze tegen de hardware en apparaten houden om te zien hoe het samen met hen werkt. Er worden verschillende materialen gebruikt voor zwarte keukens. Voor de aanrechtbladen wordt marmersteen gebruikt, maar ook hout dat in het zwart is geverfd, en je kunt natuurlijk kiezen uit een matte tot glanzende afwerking.

 

Decoratie en geometrie

Een manier om je zwarte keuken te laten opvallen, is door hem te combineren met zwarte hardware. Dit zorgt voor een strakke en strakke uitstraling van de keuken. je kunt kiezen voor kasten met of zonder handgrepen, evenals verschillende vormen en decoraties. Onyx-getinte hardware verdwijnt tegen matzwarte kasten, maar het mooie is dat de handgrepen groot genoeg zijn zodat je er niet te lang naar hoeft te zoeken in het donker. Zeshoekige tegel transformeert een vaak over het hoofd gezien gebied achter het bereik in een brandpunt. Als je besluit om de benadering van zwart met neutrale tinten ertussen te nemen, is een geweldige manier om dit te doen met obsidiaan kleurrijke hanglampen.

 

Gemak van zwarte keukens

Net als in de mode past zwart bij werkelijk alles. Of je nu een traditionele, eigentijdse of moderne design esthetiek hebt, zwarte kasten, keukeneilanden en achterwanden zijn allemaal behoorlijk veelzijdig. Het is heel goed om een ​​keuken te hebben die perfect bij andere kleuren past, dus of je nu kiest voor roze muren en een zwarte keuken, of witte muren, de zwarte keuken zal altijd perfect samengaan met elke kleur die je kiest. Wat betreft het schoonmaken, stof zou beter zichtbaar kunnen zijn op zwart, maar het is een keuken aan het eind van de dag, dus het wordt sowieso regelmatig schoongemaakt.

 

Volledig zwart of grotendeels zwart?

Zoals eerder vermeld, hangt de ‘hoeveelheid’ zwart af van jouw voorkeuren, evenals de verlichting en de natuurlijke verlichting. Je kunt ervoor kiezen om een ​​volledig zwarte keuken te kopen met zwarte werkbladen en zwarte hardware, of een keuken die een dramatisch effect zal hebben, namelijk een combinatie van zwart met wit. Als je van het idee van een zwarte keuken houdt, maar je niet volledig kunt binden, probeer het dan in kleinere hoeveelheden. Er zijn zwarte spoelbakken die gecombineerd kunnen worden met wit marmeren werkbladen. Je kunt tegenwoordig veel materialen in het zwart krijgen, waaronder geglazuurd gietijzer. Dit kan je helpen om ofwel een volledig zwarte keuken te hebben, ofwel een gedeeltelijk zwarte keuken. Je kunt wat elegante details toevoegen, zoals verlichting en bloemen, waardoor de keuken er geweldig uitziet. Kijk voor inspiratie op https://www.kuchenwelt.nl/

Tags: