Prefab beton

Prefab beton producten worden veel gebruikt in de bouwwereld, al vele decennia. Niet zo verwonderlijk, want beton heeft als allerbelangrijkste eigenschap dat het oersterk is en een zeer lange tijd mee gaat. Doordat het duurzaam materiaal is met een zeer lange levensduur wordt het milieu niet extra belast. Vooral in de huidige tijd is dit een heel belangrijk aspect waarom er vele producten van prefab beton worden geproduceerd. Beton wordt niet alleen meer gebruikt om bijvoorbeeld vloeren van te produceren maar zien we ook steeds meer terug als elementen die een toegevoegde waarde voor een tuin hebben. Dat is waarom prefab beton ook voor particulieren steeds interessanter wordt. Het is relatief goedkoop in aanschaf maar gaat zeer lang mee. Bovendien heeft beton een prachtige uitstraling die in de loop der jaren alleen maar mooier wordt.

Prefab betonproducten in de tuin

Er bestaan diverse betonproducten die in de tuin toegepast kunnen worden. Denk hierbij maar eens aan betonnen traptreden en trappen, keerwanden maar ook zitelementen of banken. Met betonnen keerwanden vangt u hoogteverschillen op. Dit is eventueel te combineren met betonnen traptreden waardoor er verschillende plateaus ontstaan in de tuin. Een leuke manier om diverse borders te creëren of zithoekjes. Door met hoogteverschillen te werken ontstaat er tevens veel meer diepte in de tuin. Betonnen trappen en traptreden zijn overigens ook heel goed inpandig te gebruiken.

Betonnen poeren, lateien en dorpels

De meest gebruikte prefab beton producten zijn misschien wel betonpoeren. Niet zo verwonderlijk want ze zijn heel goed bruikbaar om stevige en stabiele funderingen mee te maken voor diverse bouwwerken. Omdat prefab betonpoeren in zeer veel maten en vormen worden geproduceerd zijn er voor iedere bouwconstructie, hoe groot of zwaar deze ook mag zijn, wel bijpassende exemplaren te verkrijgen. Wat prefab beton ook zeer geschikt maakt voor producten is dat het bestand is tegen alle weersomstandigheden en goed bestand is tegen vocht. Dat is waarom het ook gebruikt wordt om dorpels van te maken of spekbanden. En wat te denken van betonnen lateien. Onmisbaar om een goede overbrugging te maken tussen metselwerken en muuropeningen. Het scala aan prefab beton producten is haast teveel om op te noemen. Maar dat ze zeer bruikbaar zijn staat als een paal boven water!

Wilt u betonnen producten op maat laat maken? Bekijk hier de website van de betonfabriek.