Process heat gebruiken bij industriële processen

 • Home
 • Klustips
 • Process heat gebruiken bij industriële processen

Tijdens het maken van een product of een groter project waarbij meerdere grondstoffen nodig zijn is het handig om dit zo snel mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk zijn er wel eens belemmeringen die het werk tegen houden op een vervelende manier, maar er zijn altijd oplossingen om het werk een stukje lichter te maken en sneller te laten verlopen. Wanneer er zware dingen verplaatst moeten worden kunnen er bijvoorbeeld machines worden gebruikt die het werk een stuk gemakkelijker en sneller maken. Process heating is ook een optie om de werkzaamheden sneller en gemakkelijker te laten verlopen. In deze wereld is het erg handig om zo snel mogelijk je werkzaamheden te kunnen doen zodat je meet omzet kan draaien in je onderneming en flink wat tijd kan besparen door het efficiënt werken met de gereedschappen die je tot je beschikking hebt staan.

Hoe een lucht verhitter werkt

Het gebruiken van een process heater wordt bijna altijd wel gedaan bij industriële processen. Wat deze heater doet is hele hete lucht uitblazen om zo een proces te versnellen. De verhitter werkt als een soort las apparaat die grondstoffen en andere producten kan verhitten. De motor van deze heater zorgt ervoor dat de lucht boven de 680 graden Celsius wordt verhit. De motor zorgt er ook voor dat de lucht met een snelle vaart door het mondstuk wordt geblazen, zodat de lucht op een efficiënte manier benut kan worden.

Waarvoor gebruik je een process heater?

Process heating wordt gebruikt bij het maken van verschillende aanpassingen aan grondstoffen of producten. Deze aanpassingen worden door de hete lucht ook goed mogelijk gemaakt. De hete lucht kan je helpen bij de onderstaande aanpassingen van producten of grondstoffen.

 • Verbuigen en vormgeven van producten of grondstoffen
 • Verkleinen van producten of grondstoffen
 • Verhitten van producten of grondstoffen
 • Aan elkaar maken van producten of grondstoffen
 • Ontbranden van producten of grondstoffen
 • Droog maken van producten of grondstoffen

Dit proces van het verwarmen van lucht wordt wereldwijd gebruikt en is bij elk industrieel traject handig om het werk efficiënter te laten verlopen en kosten te besparen.

Duurzame lucht blazers

De meeste verhitters zijn best duurzaam met dank aan de lange levensjaren. Er zijn natuurlijk wel verschillende merken die worden aanbevolen als je een lucht verhitter wilt gaan kopen. Zo is een betrouwbaar merk bijvoorbeeld HERZ. Dit merk heeft compacte hete luchtblazers met een rond mondstuk die een groot oppervlak kan verwarmen voor een compacte verhitter en heeft een lange levensduur. Er bestaan ook lucht verhitters waar wel een mondstuk aan geplaatst kan worden voor de preciezere werkzaamheden. Deze handige, betrouwbare en duurzame blazers zijn van het merk BAK.

Kooptips

Wanneer je een hete luchtblazer koopt is het handig om naar een aantal dingen te kijken namelijk:

 • Tot hoeveel graden Celsius de blazer kan verhitten
 • Het vermogen aan elektriciteit wat de blazer nodig heeft
 • Het gewicht voor de gebruiksvriendelijkheid van je werkzaamheden
 • Welke mondstukken er beschikbaar zijn voor de verhitter

Ook is het handig om naar de reviews te kijken van andere die de soort blazer gebruiken die jij graag wilt kopen om zo erachter te komen of het ook een goede keuze is.

Tags: