PVC vloeren met een natuurlijke uitstraling

Het is een hele kunst om kunststofvloeren een volstrekt levensechte natuurlijke uitstraling te geven. Want het gaat niet alleen om de wijze waarop de vloer eruit ziet, maar ook om hoe zo’n vloer aanvoelt. Een bedrijf dat de technieken heeft geperfectioneerd om een PVC vloer er als niet te onderscheiden van echt uit te laten zien is Coretec Floors. Dat is een Nederlands bedrijf. Het levert vloeren met de natuurlijke uitstraling van meer dan 50 houtprofielen, maar heeft ook PVC vloeren die een betonlook hebben. Met de vloeren van Coretec kun je de vloer dus aanpassen aan elke sfeer.

Waarom kiezen voor PVC vloerbedekking?

PVC vloerbedekking heeft diverse voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen. Ten eerste zijn PVC vloeren erg sterk. Op de meeste vloeren zit een fabrieksgarantie van 15 jaar, maar de vloeren kunnen nog enkele jaren langer meegaan. Een PVC vloer kan overal in huis worden gelegd, zelfs op plekken waar het vochtig is, zoals de badkamer of de keuken. Als er vuil op een PVC vloer valt kan dat gemakkelijk worden verwijderd. Een PVC vloer werkt bovendien egaliserend, want kleine oneffenheden in de ondergrond zijn na het leggen niet meer zichtbaar.

Gemakkelijk leggen

Een PVC vloer leggen is op zich niet moeilijk. De vloeren zijn geschikt voor nagenoeg elk soort ondergrond, zelfs als daar vloerverwarming in zit. Alleen bij een ondergrond met ernstige oneffenheden moeten er maatregelen worden genomen, zoals het afvlakken van de vloer of door het leggen van een losse ondervloer. De meeste PVC vloeren kunnen door een handige klusser zelf worden gelegd. Het is niet nodig om ruimte te reserveren voor het krimpen en uitzetten van de vloer, want daar heb je bij PVC geen last van. Specialisten kunnen zo’n vloer natuurlijk veel sneller voor je kunnen leggen.

​​Oppervlak van de vloer beschermen

Een PVC vloer kan niet snel beschadigen bij normaal gebruik, maar toch is het goed om wat voorzorgsmaatregelen tegen slijtage te nemen. Als er zandkorreltjes op het vloeroppervlak terecht komen kunnen die kleine krasjes veroorzaken. Wanneer er plaatsen zijn waar veel over de vloer wordt gelopen, zoals bij de ingang van een kamer, kunnen die krasjes er op den duur toe leiden dat de vloer daar wat dof wordt. Om dit te voorkomen kun je bij de ingang van de ruimte een kleed neerleggen. Daar blijven de zandkorreltjes op liggen en worden ze niet mee naar binnen gelopen.