Rattenplaag in je woning

Voor veel woningbezitters behoren ratten tot de ergste ongedierte soorten, die binnen of rondom woningen leven. Dit is niet voor niets! Aan een rattenplaag kleven grote risico’s. Denk bijvoorbeeld aan de schade die ratten kunnen veroorzaken aan isolatiemateriaal in huis, kabels, enzovoorts. Reden genoeg om een rattenplaag in de kiem te smoren! Zelf ratten bestrijden blijkt vaak een hele uitdaging te zijn. De chemische bestrijdingsmiddelen uit de winkel zijn vaak niet alleen bijzonder inefficiënt. Ook kunnen de middelen gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren. Het gebruik van rattengif is buiten de deur vaak zelfs verboden, aangezien andere dieren de rattenkorrels als eten aan kunnen zien. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Ratten glippen tijdens de bouwwerkzaamheden naar binnen

Tijdens het klussen binnen een woning kan er een rat mee naar binnen glippen. De rat zal zich vervolgens al snel verstoppen, om niet te worden opgemerkt door bouwvakkers of woningbezitters. Pas wanneer de kust veilig is, zal de rat op pad gaan om eten te zoeken. Een rat kan al worden aangetrokken door een paar verdwaalde kruimels op de keukenvloer. Zeker tijdens een verbouwing of renovatie van je woning is de kans op vuil op de vloer relatief groot. Denk aan bouwvakkers die hun boterhammen binnen opeten. Als gevolg hiervan zullen er altijd een paar kruimels op de grond vallen.

Schade als gevolg van ratten in huis

Wanneer er ratten binnen je woning leven, kan dit grote gevolgen hebben. Zoals eerder beschreven werd, kunnen de ratten voor een vervelende schade zorgen. Denk aan een aantasting van het isolatiemateriaal tussen muren, het aantasten van houten planken of latjes, enzovoorts. Ook kunnen de ratten verschillende ziektes bij zich dragen. Het is bijzonder gevaarlijk, wanneer zij deze ziektes bij je woning mee naar binnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan de bacteriën die zij op een vloer achterlaten, waar je kinderen straks spelen.

Bestrijden van ratten binnen je woning

Op het moment dat je merkt dat er ratten actief zijn binnen je woning, is het verstandig om ze zo snel mogelijk te laten bestrijden. De kans op schade neemt zo sterk af. Ratten bestrijden kun je zelf proberen, maar je kunt hier ook een professionele organisatie voor inschakelen. Een professionele organisatie beschikt over de hulpmiddelen om de ratten op een efficiënte wijze uit je woning te verjagen. Dit wordt op een zo dier- en milieuvriendelijk mogelijke wijze gedaan. Des te sneller je een ongediertebestrijder inschakelt, des te kleiner is de kans op een serieuze rattenplaag in huis.

Tags: