Rotterdam, een stad van uitersten

Jarenlang was Rotterdam de grootste havenstad van Nederland. Inmiddels hebben we die titel allang niet meer maar dat onze haven indrukwekkend is, blijft. Vroeger was Rotterdam dan ook cruciaal in de handel die we dreven. En nog steeds. Maar deze wereldstad is niet alleen interessant voor de vrachtschepen en massale handel. Ook de gewone burger kan er prima een paar dagen vertoeven. Bij een hoop mensen staat Amsterdam op de lijst maar Rotterdam mag daar zeker niet ontbreken. Waar Amsterdam nog oude charme bezit en enorm druk is, is Rotterdam rustiger en is er een moderne orde. We gaan het niet over voetbal hebben. Maar waarvoor kan je er verder allemaal terecht?

Hé hé, even zitten

In een grote stad weet je dat je terecht kan voor heerlijk eten. Een hoop bedrijven die opgericht zijn door grote namen in de culinaire wereld hebben hier een vestiging. Maar doordat de stad zo groot is, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Rotterdam staat erom bekend restaurants te huizen van bekende chefs als Herman den Blijker. Daarnaast vind je er ook meerdere eetgelegenheden die met Michelin sterren bekroond zijn. Maar ook voor de simpelere hap kan je er terecht. Schuif bijvoorbeeld aan bij Dudok voor een heerlijk stuk appeltaart, beroemd in heel Nederland. Of schep de lekkerste vegetarische gerechten op bij Spirit aan de Groene Passage.

Winkelen doe je hier

En zit je dan vol dan kuier je op je gemakje het centrum in. Daar vind je allerlei winkels, van grote merken tot bescheiden boetiekjes. Hop van winkel naar winkel in de Koopgoot waar alles zo binnen handbereik is. Of ga buiten het centrum op jacht bij de vele bouw en meubelzaken want je kan laminaat kopen in Rotterdam of een unieke bank. Alles is te koop en het is nog makkelijk te vinden ook. Je hoeft je niet door smalle straatjes te persen en voor je het weet, navigeer je als een ‘local’ door de straten. Alsof je nooit anders gedaan hebt.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Maar ondanks het moderne uiterlijk, de praktische handigheden en het heerlijke eten heeft Rotterdam natuurlijk wel een hele interessante geschiedenis. Ben je de winkels zat en zit je nog vol van de lunch? Kijk dan eens of het Maritiem Museum open is. Of ga met een stadstour mee en leer over de rol van Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Geen moment verveling dus in onze prachtige havenstad.

Tags: