Samen werken aan een groene toekomst!

De gedachte naar de toekomst is tegenwoordig niet al te rooskleurig. Vooral omdat deze onzeker is. Vooral anno 2018 is de toekomstbeeld van de wereld heel negatief. Door de ontwikkeling van de mensheid, die vooral het laatste eeuw in een stroomversnelling is gegaan op het gebied van technologie, sociaal, economisch, demografisch en politiek, gaat gepaard met veel bijkomstigheden. De olifant in de kamer die er tegenwoordig is, is de klimaatverandering van de aarde. Op dit moment zijn we op weg naar onomkeerbare schade aan de aarde. Vooral  door het opwarmen van de aarde en de uitputting van de natuurlijke bronnen zorgt voor een niet al te positieve toekomstbeeld.

Draag een steentje bij!

Gelukkig kun jezelf werken aan een betere toekomst. Deze begint, hoe cliché het ook is, bij jezelf. Je eigen ecologische voetafdruk bepaal je natuurlijk zelf, en alle kleine beetjes helpen. Zo kun op de WNF website uitrekenen van je ecologische voetafdruk is en kan je hier je leven op aanpassen. Hier moet je denken aan zonnepanelen, of aan minder dure oplossingen zoals het overstappen naar een groene energieleverancier en het gebruiken van spaarlampen en minder lang douchen. Hierdoor zijn er op kleine schaal eenvoudige aanpassingen te doen die helpen voor een betere toekomst.

Vroeg profiteren

Ook in de bouw/verbouwing van je huis kan er al in een vroeg stadium gekozen worden voor een duurzame oplossing. Zo zijn kunststof kozijnen tegenwoordig een populaire keuze. Het absolute voordeel voor jou is dat kunststof kozijnen heel duurzaam zijn. Het kan tot wel 50 jaar mee, zonder veel onderhoud, kosten en moeite. Verder geniet je nog steeds van goede isolatie op het gebied van warmte en geluid. Doorgaans zijn kunststof kozijnen beschikbaar in veel verschillende kleuren en is het milieuvriendelijk en daardoor gemakkelijk recyclebaar. Kies daarom voor duurzame producten en profiteer zelf ook van een groene toekomst!