Tips voor het snel en eenvoudig verlijmen van glas

  • Home
  • Klustips
  • Tips voor het snel en eenvoudig verlijmen van glas

Multicolored Broken Mirror Decor

Weet je hoe je glas moet lijmen? Over het algemeen zijn gebroken stukken glas bestemd voor vuilnis, omdat de meeste mensen niet weten hoe ze dit soort materiaal moeten repareren. Maar in dit artikel zult u zien dat het lijmen van glas een eenvoudig proces kan zijn en zonder geheimen met het gebruik van een product dat geschikt is voor de procedure. Lees verder en bekijk het!

 

Glaslijm

Begrijpen hoe je glas op een eenvoudige en praktische manier kunt restaureren

Achter alle verfijning en elegantie van de glasstukken gaat de grote kwetsbaarheid van het materiaal schuil. Glas bestaat, in tegenstelling tot andere vaste stoffen, uit ongeordende moleculaire bindingen, alsof het in feite een vloeistof is – een kwestie die nog steeds aanleiding geeft tot discussies tussen verschillende wetenschappers.

Daarom is glas een veel kwetsbaarder materiaal, dat gemakkelijker breekt en zelfs willekeurig kan versplinteren, zonder dat het hoeft te vallen of te stoten met andere materialen.

Epoxylijmen

Gelukkig heeft de uitvinding van alternatieve lijmen het mogelijk gemaakt om de onderdelen van gebroken glas opnieuw te integreren. Epoxylijmen maken het mogelijk om glasdelen eenvoudig en permanent te re-integreren. Begrijp hoe:

– Gebruik gelijke delen van beide componenten van de lijm;

– Meng de twee componenten tot je een uniforme kleur krijgt;

– Breng het mengsel aan op beide te verlijmen oppervlakken en bind de delen aan elkaar, zodat ze 10 minuten lang stil blijven liggen;

– In slechts 10 minuten is het product uitgehard. Het is echter belangrijk te begrijpen dat de lijm pas na 24 uur lijmen zijn maximale sterkte bereikt.

Controleer voor het verlijmen of de glasoppervlakken volledig schoon, droog en vetvrij zijn. Vergeet niet om na gebruik uw handen onmiddellijk te wassen met warm water en zeep. Anders kunnen er glaslijm resten op de huid achterblijven, waardoor het verwijderingsproces wat complexer wordt.

Er zijn twee soorten epoxylijmen voor het verlijmen van materialen: de metallic optie en de transparante. Beide hebben dezelfde hechtingskracht en kwaliteit in de toepassing, waardoor ze geschikt zijn voor het verlijmen van voorwerpen die met grote inspanningen zullen worden aangebracht.

De transparante versie is echter speciaal ontwikkeld voor verlijmingen die een esthetische nauwkeurigheid en een betere afwerking vereisen, en is ideaal voor het verlijmen van stukken glas.

Tags: