Van ontwerp tot installatie

Voordat er je aan de slag gaat met een project moet je eerst bij het begin beginnen. Het klinkt erg cliché maar vaak mislukken veel projecten omdat een goede fundering ontbreekt. In deze blog wordt gekeken op welke wijze twee compleet verschillende bedrijven van ontwerp tot installatie realiseren.  

Gevelbekleding

Het eerste bedrijf verzorgt gevelbekleding van huizen, complexen of bedrijfspanden. Voordat een installatie van start gaat wordt er gekeken welke gevelbekleding van Plastica het beste past bij de klant en bij het soort gebouw. Dit kan verschillende soorten materialen bevatten. Het kan van hout, aluminium of kunststof gevelbekleding zijn. Wanneer de materialen kenbaar zijn, kan een tekening worden gemaakt hoe het ontwerp eruit gaat zien. Wanneer het ontwerp door de klant goedgekeurd is kan er begonnen worden om alle producten op maat te maken om het vervolgens te monteren met het oog op een prachtig resultaat.

Koeling

Een ander bedrijf verzorgt het ontwikkelen en het plaatsen van een koelcel bij verschillende soorten bedrijven. Zo is het belangrijk om bij een fruit koeling van Geerlofs te weten wat het doel is, waar de plaatsing zal komen en wat voor soort koeling er afgenomen wordt. In samenwerking met engineers wordt er een digitale tekening gemaakt. Hier wordt duidelijk gemaakt welke aansluitingen, buizen, pompen, koelingen enzovoorts gebruikt moeten worden.  Daarna wordt door de projectplanner een planning gemaakt zodat de installatieploeg precies weet hoelang ze voor elk traject de tijd hebben om het project te realiseren. De supervisie en projectleiding houden dit nauw in de gaten zodat de koelcel van Geerlofs ook binnen de verwachte levertijd gebouwd en geïnstalleerd is. Zoals je kan zien moet er op multidisciplinair niveau veel gerealiseerd worden voor het project daadwerkelijk tastbaar wordt.

Tags: