Verbouwen Amsterdam: wanneer heb je een objectvergunning nodig?

verbouwen amsterdam

Wanneer je gaat verbouwen in Amsterdam, is het goed om te weten wanneer je nu precies een object vergunning nodig hebt. Hoe zit dat bijvoorbeeld met het plaatsen van een puincontainer in Amsterdam? Die ga je waarschijnlijk wel nodig hebben om het puin en bouwafval te kunnen afvoeren. Het is dan dus wel handig om te weten wat je hier precies voor moet doen. Objecten zoals een container mogen immers niet onbeperkt overal in de stad op de weg staan.

Bezetten van gebied

Een objectvergunning is nodig als voor een bepaalde tijd een bepaald gebied bezet wordt gehouden. Dat gaat bijvoorbeeld om een parkeerplaats voor de deur. Als daar een container op komt te staan, of iets anders zoals een verhuislift, dan is het belangrijk dat dit duidelijk is bij de gemeente. Dat betekent echter niet dat er ook direct een objectvergunning nodig is. Er zijn ook situaties waarin alleen een melding al voldoende is. Denk aan een bouwhek, mobiel toilet, generator en liften of hoogwerkers zonder kenteken als voorbeelden.

Wanneer een vergunning?

Wat zijn de voorwaarden om een objectvergunning te krijgen? Dit zijn er heel veel. Daarom is het goed om de belangrijkste eruit te pikken. Zo moet het object voor een verhuizing of verbouwing bedoeld zijn. Het zijn er niet meer dan drie op twee parkeervakken. Het object staat er maximaal zeven dagen. De omgeving blijft zichtbaar en er is ruimte om te passeren. Het object staat of op de stoep of op een parkeervak, maar niet beide. Samen vormen dit de voorwaarden voor een vergunning, met enkele andere punten over het object zelf.

Anders dan andere steden?

Het is goed om te weten dat een objectvergunning in Amsterdam aanvragen niet heel anders is dan in andere steden. Ook daar geldt dat bij een verhuizing of verbouwing de nodige zaken geregeld moeten worden met de gemeente. Wie dus Amsterdam verlaat, krijgt met dezelfde zaken te maken. Het is goed om altijd even te kijken hoe het met de specifieke regels zit, want die kunnen wel enigszins verschillen. Zoek ook altijd naar de juiste container zodat het project goed kan verlopen.

Van plan om te verbouwen in Amstelveen? Je kan ook een container huren in Amstelveen via ParidonContainers.nl voor de beste prijs.