Waar je op moet letten als je gaat koken op inductie

  • Home
  • Klustips
  • Waar je op moet letten als je gaat koken op inductie

Steeds meer mensen maken gebruik van een inductiekookplaat. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt omdat het heel veel voordelen heeft te opzichte van koken op gas. Het is heel veilig, omdat de plaat niet heel warm wordt en snel afkoelt. Het warmt de pannen op. hierdoor heb je minder kans op gevaarlijke situaties zoals brand. Dit is een van de redenenen waarom het zo vaak wordt gebruikt. Als je er ook gebruik van wilt maken moet het laten aansluiten door een ervaren elektricien Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten als je wilt gaan koken op inductie.

Perilex aansluiten

Als je wilt gaan koken op een inductiekookplaat is het nodig om perilex aan te laten sluiten. Het apparaat kan alleen worden aangesloten op een perilex aansluiting. Het apparaat heeft veel stroom nodig. Die stroom kan niet worden geleverd door een normale stopcontact. Als je geen perilex aansluiting hebt kan je het apparaat niet gebruiken. Het apparaat heeft ook een speciale stekker. De stekker wordt een perilex stekker genoemd. De stekker past niet in een normale stopcontact. Het past alleen in een perilex aansluiting. Je moet de aansluiting daarom wel in huis hebben. Er komen ook nog andere werkzaamheden bij kijken.

Extra groepen aansluiten

Ga je een inductiekookplaat laten aansluiten.  Heb je ook extra groepen in de groepenkast nodig. Ze zijn nodig omdat je een grote hoeveelheid stroom gaat gebruiken. Ze zorgen ervoor dat er genoeg stroom naar het apparaat gaat. Ze zorgen er ook voor dat alle stroom goed wordt verdeeld. Als je gaat koken op inductie wordt er een speciale kookgroep aangesloten. Dit moet worden gedaan door een ervaren elektricien die veel verstand heeft van elektra. De groepenkast is een hele belangrijk kast. Alle stroom die je gebruikt wordt er vanuit geregeld. Het is dus belangrijk dat de werkzaamheden goed worden gedaan.