Waar let je op als je een nieuwbouwwoning koopt?

Als je graag een huis wilt kopen dan kun je daarbij kiezen voor een nieuwbouwwoning maar ook voor een reeds bestaande woning gaan. Aan beide manieren zitten voor- en nadelen dus het is wel belangrijk dat je goed kijkt wat voor jou het beste is en wat goed bij je situatie past. Dit geldt zo ook voor deze nieuwbouw in Assen en elders in het land. 

Houd rekening met de bouwtijd en planning

Als je kiest voor het kopen van een nieuwbouwwoning zijn de volgende zaken belangrijk om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te kijken hoe lang de bouw van de nieuwe woning gaat duren. Als je reeds in een eigen huis woont dat verkocht is, zul je er op een bepaalde tijd uit moeten dus houd er rekening mee dat je nieuwe woning dan af dient te zijn. Je wilt ook niet met dubbele lasten komen zitten dus zorg dat de verhuizing goed gepland wordt. 

Constateer gebreken zo snel mogelijk

Bij een nieuwbouwwoning kunnen gebreken voorkomen zoals beschadigingen of zaken die niet netjes afgewerkt zijn. Zorg ervoor dat je eventuele gebreken zo snel mogelijk detecteert en doorgeeft. De bouwer of aannemer is namelijk binnen drie maanden na oplevering van de woning verplicht dergelijke problemen op te lossen. 

Houd rekening met vocht

Nieuwbouwwoningen kunnen tot wel twee jaar na de oplevering nog vrij vochtig zijn. Houd daarmee rekening als je je huis gaat inrichten. Kies voor wanden, vloeren en plafonds van materialen die tegen vocht kunnen. Hiermee voorkom je veel problemen en kun je langer genieten van je inrichting. 

Regel belangrijke zaken op tijd

Houd er ook rekening mee dat je op tijd zaken regelt zoals water, gas, elektriciteit en internet. Je wilt immers niet zonder komen zitten en als je ervoor zorgt dat dit uiterlijk twee weken voor de verwachte opleveringsdatum geregeld is, kun je er zeker van zijn dat het ook meteen werkt. Als je niet overstapt naar een andere leverancier of provider kunnen dit soort zaken vaak snel voor je in orde gemaakt worden. Houd er rekening mee dat je verzekering in orde is voordat je het nieuwe huis betrekt. Dit geldt onder andere voor een inboedelverzekering, glasverzekering, brandverzekering enzovoort. Zelfs als je er nog niet direct woont is het belangrijk dit geregeld te hebben. Mocht er wat gebeuren, dan ben jij tenminste gewoon goed verzekerd. 

Tags: