Waardevolle tips voor het kiezen van de juiste verf in elk type omgeving

  • Home
  • Klustips
  • Waardevolle tips voor het kiezen van de juiste verf in elk type omgeving

Het bepalen van de afwerking van de wanden is een van de belangrijkste stappen als het gaat om decoratie. Of het nu gaat om een totale renovatie of eenvoudig onderhoud, de keuze van de juiste verf kan het verschil zijn tussen een harmonisch ontwerp en een onaangename omgeving.

Het universum van de verven is breed, naast de oneindigheid van de kleuren, en er is ook een grote verscheidenheid aan afwerkingen en modellen. Met enkele eenvoudige tips is het mogelijk om twijfels over het onderwerp op te helderen en een mooie omgeving te garanderen. Daarom hebben we enkele tips voorbereid om te helpen bij deze keuze. Bekijk ze eens!

  1. Acrylverf

Ideaal voor gemetselde muren, de acrylverf werkt goed in binnen- en buitenomgevingen. Er zijn drie afwerkingen beschikbaar: satijn, glanzend en mat.

Het materiaal is gemakkelijk te wassen, waardoor er minder onderhoud nodig is. Om blaren tijdens het droogproces te voorkomen, is het belangrijk om voor het schilderen te controleren of de oppervlakken goed waterdicht zijn.

  1. Geëmailleerde verf

De geëmailleerde verf, die gebruikt wordt voor hout- en metaaloppervlakken, is resistenter en heeft een langere droogtijd. Over het algemeen gemaakt van olie, wordt het aangegeven voor deuren, plinten, meubels en leuningen.

Tegenwoordig is het al mogelijk om de lak op waterbasis te vinden, maar de afwerking is niet zo glad en minder duurzaam dan de originele versie.

  1. Latexverf

De latexverf is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis en is op waterbasis en sneldrogend. Het is een geweldige optie voor toepassing in gips, heeft kenmerken van weerstand tegen vocht, maar heeft een lichte geur. Op het moment van schilderen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het aanbrenging oppervlak zeer schoon is.

  1. Epoxyverf

Vanwege de hoge wrijvingsweerstand is epoxyverf de beste optie voor omgevingen met een hoge circulatie, zoals garages, ziekenhuizen, sportvelden en scholen. De toepassing ervan gaat verder dan de muren, het kan worden gebruikt als vloerbedekking, omdat het veel zuiniger is dan de vloer.

  1. Matte, glans of textuur?

De matte afwerking is ideaal voor een meer discrete omgeving en helpt lichte onvolkomenheden van de muur te verbergen.

Het tegenovergestelde gebeurt met de glans, het model benadrukt de textuur van het oppervlak waar het is aangebracht. Er is geen behoefte aan afwerking en het onderhoud en de reiniging ervan zijn praktischer.

Tot slot is textuur de juiste keuze voor wie verschillende vormen en afwerkingen wil maken. Er is een oneindig aantal ontwerpen voor het aanbrengen van dit type verf, die ook een hoge duurzaamheid biedt en het metselwerk beschermt tegen vocht.

  1. Kleuren en afwerkingen

De lichte tinten komen overeen met alle soorten afwerkingen, maar niet met de donkere. Voor sterkere tinten, zoals rood, is het ideaal om geen felle afwerkingen te gebruiken! In deze gevallen zijn meer discrete afwerkingen, zoals mat, geschikter.

De Trimetal verf onderscheidt zich door de presentatie van uitstekende producten en heeft moderne en duurzame kleuren. Zonder twijfel de beste optie voor jouw huis.

Tags: