Wat is een Palmschuurmachine ?

Wat is een Palmschuurmachine ?

Zoals je misschien al weet zijn er verschillende soorten schuurmachines, zo heb je dus hoekschuurmachines, excentrische schuurmachines, vlakschuurmachine, bandschuurmachine, langnek-schuurmachine, palm schuurmachine, etc. Maar vandaag gaan we het hebben over de palmschuurmachine! Je denkt waarschijnlijk “een palmschuurmachine? Wat is dat?” Nou dat ik ga ik jullie in deze blog vertellen. 

Wat is een palmschuurmachine

Een palmschuurmachine is een type schuurmachine die niet alleen makkelijk met een hand kan worden vastgehouden maar ook bediend. Het is fijn en geschikt voor werkzaamheden waarbij er precies en netjes geschuurd moet worden. Een palmschuurmachine heeft veel voordelen, bijvoorbeeld: door het lichtgewicht ontwerp is de machine makkelijk met een hand te gebruiken en de fijne rubberen, zachte, beklede grip zorgt voor een comfortabele positie voor de hand tijdens het schuren. Dus het geeft je in ieder geval een goede ervaring. 

Hoe werkt een palmschuurmachine 

Een palmschuurmachine is dus een machine die je gebruikt om schuur klussen te doen. De schuur klussen worden gedaan met behulp van schuurpapier, de bedoeling is dat het schuurpapier gevestigd moet worden aan de palmschuurmachine. Het eerste wat je moet doen is schuurpapier om de draadrol wikkelen om hem vast te maken. Ja kan gewoon normale schuurpapier gebruiken. Je kan ook vellen schuurpapier gebruiken, wat wel belangrijk is is dat je dan wel de klevende achterkant op de palmschuurmachine plakt. Als die goed is geplaatst dan kan je gewoon normaal gaan schuren.

De palmschuurmachine werkt door te trillen in een licht cirkelvormig patroon. Deze beweging zorgt voor een zeer effectieve schuur actie, waardoor het oppervlak van het hout dat je moet schuren glad word. Deze machines worden als veelzijdig beschouwd en ze kunnen ook ruwe schuurwerkzaamheden aan. Je kan een palmschuurmachine inzetten voor bijna elke klus in en rondom het huis. Zelfs de wat lastigere plekken zijn geen probleem. 

Voor wat voor klussen is dit gereedschap geschikt?

Met een palmschuurmachine schuur jij met gemak zowel moeilijk bereikbare plekken als kleinere oppervlakten, waaronder hout, kunststof en metaal. De schuurmachine is zeer geschikt voor schuren bijvoorbeeld traptredes, kozijnen, etc. 

Wat kost een palmschuurmachine

Heb jij ook zo’n fijne palmschuurmachine nodig? Dan is het wel fijn om te weten hoeveel zo’n machine kost. De prijs voor een palmschuurmachine is verschillend, zo heb je machines die wat goedkoper zijn en machines die wat duurder zijn. Prijs is afhankelijk van het merk en de functies. Het varieert ongeveer tussen 30 tot 60 euro.