Wat je moet weten over zonnepanelen subsidies in 2022

zonnepanelen subsidies

Indien je de wens hebt om zonnepanelen aan te schaffen is het mogelijk om hiervoor subsidie te krijgen. Immers stimuleert de overheid de aanschaf van zonnepanelen, aangezien hiermee een duurzame leefomgeving wordt gecreëerd. Hoe meer huishoudens zonnepanelen hebben, hoe meer duurzame energie wordt opgewekt. Bij het aanschaffen van zonnepanelen is het belangrijk om je voorafgaand in te lezen over de mogelijkheden die je hebt. Zo zorg je ervoor dat je de juiste aankoop doet voor zo min mogelijk geld.

Meer weten over zonnepanelen subsidies? Lees meer over de huidige zonnepanelen subsidies op Zonduurzaam.nl en doe er je voordeel mee!

Kwaliteit en garantie bij aankoop van zonnepanelen

De zonnepanelen die je koopt kunnen binnen één dag geïnstalleerd zijn, op deze manier heb je direct profijt van de zonnepanelen. Verder kan je besluiten om medewerkers in te zetten bij het installeren van de zonnepanelen. De subsidie voor de zonnepanelen bestaat verder uit de teruggave van btw. Voor de aanschaf van zonnepanelen geldt een btw van 21 procent. Deze btw krijg je terug van de belastingdienst en dit bespaart per saldo veel geld. De teruggave van btw heeft te maken met het feit dat je zelf energieleverancier bent. Voor de opgewekte stroom die je niet gebruikt geldt dat deze stroom terug wordt geleverd aan het energienet. 

Salderingsregeling

Voor het gebruik van de zonnepanelen geldt dat er sprake is van een salderingsregeling. De stroom die je teruglevert aan het energienet wordt verrekend met je eigen gebruik van de energie. Deze vorm van teruglevering wordt ook wel salderen genoemd. Natuurlijk is het aankopen van zonnepanelen een investering die met een groot bedrag gepaard gaat. Daarentegen is het mogelijk om aan de hand van saldering het bedrag terug te verdienen. Door jaren gebruik te maken van zonnepanelen is het uiteindelijk mogelijk om het geïnvesteerde geld terug te verdienen en uiteindelijk winst te maken. 

Subsidie voor bedrijven

Indien je een leidinggevende positie hebt bij een bedrijf is het tevens mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Immers is het mogelijk om subsidie te krijgen voor de zonnepanelen die je aanschaft en vervolgens gaat gebruiken voor zakelijke doeleinden. Gezien de nationale klimaatdoelstellingen stimuleert de overheid bedrijven om ervoor te zorgen dat de energie die ze gebruiken duurzamer wordt. Het gebruik maken van zonnepanelen is een goede stap in deze richting en daarom stimuleert de overheid deze stap door subsidie te geven.