Wat te doen bij een daklekkage?

Lekkages kunnen voor een ernstige schade aan je woning zorgen. Reden genoeg om lekkages zo snel mogelijk te laten bestrijden! Er zijn verschillende manieren om lekkages tegen te gaan. Zo is het belangrijk om de leidingen buiten je woning af te sluiten in de winter, de dakbedekking op de juiste wijze aan te laten leggen, enzovoorts. Toch kan het onverhoopt voorkomen, dat er een lekkage in huis ontstaat. In dit artikel vertellen we je meer over het verhelpen van een lekkage. Des te sneller je een lekkage laat verhelpen, des te kleiner is ook de kans op een serieuze schade aan je woning.

Oorzaken van een lekkage rond het dak

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de dakbedekking op de verkeerde wijze aangelegd zijn, kan een bestaande dakbedekking ernstig versleten zijn, enzovoorts. Ook kunnen er in de herfst takken tegen de dakbedekking slaan. Als gevolg hiervan ontstaan kleine scheurtjes in de dakbedekking. Via deze scheurtjes sijpelt er vervolgens vocht bij de woning naar binnen. Het vocht trekt vervolgens in het hout onder de dakbedekking, met alle gevolgen van dien. In het ergste geval ontstaat er houtrot, wat de stabiliteit van het dak in gevaar kan brengen.

Zelf een daklekkage herstellen is vaak lastig

Wanneer je merkt dat er sprake is van een lekkage rond het dak, is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Zelf een daklekkage verhelpen kan een hele opgave zijn. Zeker wanneer je hier geen ervaring mee hebt! Naast de moeilijkheidsgraad van het oplossen van een lekkage rond het dak, kan ook de hoogte een belemmerende factor zijn. Veel mensen vinden het niet prettig om op grote hoogte te werken. In het bijzonder wanneer het stevig waait of nat is. Om de schade te beperken zou je een plastic doek over de lekkende plek op je dak kunnen leggen.

Hulp bij het oplossen van een lekkage

Om een lekkage rond het dak zo snel mogelijk op te laten lossen kan de hulp van een dakdekker wenselijk zijn. Een dakdekker beschikt over de kennis en ervaring om dergelijke problemen op professionele wijze op te lossen. Vaak moet de beschadigde dakbedekking dicht gebrand of deels vervangen worden. Mocht de gehele dakbedekking ernstig versleten zijn, dan kan besloten worden om de gehele dakbedekking te vervangen. Zo worden nieuwe lekkages rond het dak in de toekomst voorkomen. Waar rond je dak heb jij te maken met een lekkage?

Tags: