Welke soorten kranen kun je huren?

Bij een grote klus in de bouw heb je gauw een kraan nodig. Vaak moeten er namelijk zware voorwerpen getransporteerd worden en dat gaat niet zonder een kraan. Maar welke kraan kun je het beste gebruiken voor jouw klus?  En welke kranen bestaan er überhaupt allemaal? Lees meer over kraanverhuur door Wagenborg Nedlift.

De kraan die je het beste kunt gebruiken is natuurlijk afhankelijk van het werk dat je gaat verrichten. Een aantal kranen die bestaan zijn de telescoopkraan, rupskraan, mobiele torenkraan, mobiele telescoopkraan en minikraan.

De rupskraan en kniktelescoopkraan

Een rupskraan is goed te gebruiken bij klussen die een langere periode duren. De rupskraan is namelijk bruikbaar bij langdurige projecten en erg zwaar hijswerk. Ben je aan het werk op een lastig bereikbare locatie? Dan kun je denken aan de kninteleschoopkraan. Zelfs op een erg krappe locatie kun je deze hijskraan gebruiken. Bovendien is de mast tot wel 31 meter lang, zo kun je dus ook werkzaamheden op grote hoogte uitvoeren. Daarnaast kun je er ook een tweepersoons werkbak op toepassen. Zo werk je op grote hoogte nog steeds veilig en efficiënt.

De mobiele torenkraan

De mobiele torenkraan, is de kraan die je zelf misschien ook wel het snelst zou herkennen. Deze wordt namelijk over het algemeen het meeste gebruikt. De mobiele torenkraan is goed toepasbaar op kleinere locaties. Ook deze kraan heeft een hoog bereik, wanneer je iets op het dak van een gebouw wil plaatsen is deze dan ook zeer geschikt. Bovendien gaat het opbouwen van deze kraan snel en volautomatisch.

De telescoopkraan

Op basis van hijslast en gewicht kun je bij de telescoopkraan bepalen welke je nodig hebt. Er zijn dan ook veel verschillende telescoopkranen. Je vindt deze kraan op een vrachtwagen en de kraan heeft een uitschuifbare giek. Deze giek kan vaak tot wel acht keer zo groot worden. Moet je dus voorwerpen erg hoog transporteren? Dan is ook deze kraan erg handig voor jouw project.

Wagenborg Nedlift kraanverhuur

Maar waar kun je het beste een kraan huren? In onze zoektocht kwamen wij terecht bij Wagenborg Nedlift. Je kunt hier kranen snel en makkelijk online huren. Daarnaast kun je herhaalbestellingen doen en bepaal je eenvoudig de kraan die jij nodig hebt.