Wieldoppen aanschaffen? Houd rekening met deze punten.

  • Home
  • Klustips
  • Wieldoppen aanschaffen? Houd rekening met deze punten.

Geef je auto een luxere uitstraling met stoere en sportieve wieldoppen. Wanneer je besluit om nieuwe wieldoppen te kopen, is het verstandig om rekening te houden met een aantal punten. In dit artikel behandelen we voor jou deze cruciale punten, zodat jij de juiste keuze kan maken.

Bepaal de inch

Net zoals een kleding maat hebben ook je auto banden een maat. Als je niet de juiste maat aanschaft, heb je een groot probleem. Daarom is het erg handig om als eerste de inch van je banden te bepalen. Als je even naar je banden kijkt, dan zie je al gauw een heleboel cijfertjes aan de zijkant staan. Het laatste getal – vaak aangeduid als bijvoorbeeld R13 – geeft de inch aan van je wielen. Soms komt het voor dat er geen ‘R’ ervoor staat. Ook in dit geval mag je de laatste cijfer als de inch van je banden aannemen. In speciale autowinkels kan je gemakkelijk wieldoppen in verschillenden inches verkrijgen. Wieldoppen 15 inch zijn vaak universeel te gebruiken. Het past dan ook op bijna alle merken auto en banden.

Velgen controleren

Voordat je een aankoop doet is het goed om je velgen te checken. Zo kan je bepalen of er überhaupt wieldoppen op je banden kunnen. Het is vrij simpel. Dit doe je door te kijken naar de kleur van je velgen. De volgenden gegevens zijn hierover bekend:

  •         Zwart stalen velgen zijn zeer geschikt voor wieldoppen
  •         Bij lichtmetalen velgen is het niet mogelijk om wieldoppen aan te klikken

Kwaliteit

Wieldoppen zijn verkrijgbaar voor diverse prijzen. De prijs wordt uiteraard bepaald door de kwaliteit en het materiaal. Daarom is een klein onderzoek naar voor- en nadelen van wieldop materialen heel handig. Het is natuurlijk de bedoeling dat wieldoppen lang mee gaan.

Tags: