3 tips bij het afsluiten van een inboedelverzekering

Wanneer je jaren geleden een inboedelverzekering hebt afgesloten, loont het om te kijken of er inmiddels betere alternatieven zijn. Mogelijk is de dekking bij een andere verzekeraar beter, of profiteer je er van een lagere premie. Het kan een flinke besparing opleveren op jaarbasis! Bij het vergelijken van verzekeringen zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. In dit artikel vind je drie handige tips, die je hierbij helpen. 

 

Tip 1: krijg korting met een betere beveiliging 

Wist je dat een beveiligingsinstallatie laten installeren voor het afsluiten van je nieuwe inboedelverzekering heel interessant kan zijn? Met de nieuwe beveiligingsinstallatie kom je mogelijk in aanmerking voor een korting op de premie van je inboedelverzekering. Houd er hierbij rekening mee, dat je doorgaans moet voldoen aan de eisen van het PKVW-keurmerk. PKVW staat hierbij voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

 

Tip 2: kies voor een aantrekkelijke welkomstactie 

Wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar, kom je vaak in aanmerking voor een welkomstkorting. Door jaarlijks of in ieder geval eens per twee jaar van verzekeraar te veranderen, kun je flink besparen. De welkomstkorting loopt vaak al snel op! Het gaat niet altijd om een korting. Soms krijg je in plaats van een korting een klein cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw slot of een camera voor aan de gevel. Zo houd je de woning veiliger en verklein je de kans op een inbraak. 

 

Tip 3: losse verzekering voor kunstobjecten 

In sommige gevallen loont het om voor kunstobjecten in huis een losse verzekering af te sluiten. Deze kunststukken vallen mogelijk niet binnen de dekking van de inboedelverzekering, waardoor je hier een losse verzekering voor nodig hebt. Zou je deze verzekering niet afsluiten, dan loop je het risico dat de waarde hiervan niet volledig vergoed wordt bij een inbraak.

Tags: