In welke stijl richt jij je huis in?

In welke stijl richt jij je huis in?

Vind je het moeilijk om meubels of schilderijen voor je huis te kiezen omdat je niet weet wat je stijl is? Heb je bewondering voor vrienden die hun huis lijken in te richten op een manier die helemaal bij hen past? Blader door tijdschriften. Pinterest is ook een goede optie, er zijn zoveel prachtige foto’s van huizen op Pinterest. Dit kan het voor jou een uitdaging maken om je te beperken tot een stijl waartoe je je het meest aangetrokken voelt. Lees tijdschriften één voor één door. Scheur foto’s uit van kamers en huizen die je interesseren. Er zijn geen goede of foute antwoorden. Haal er maar uit wat je mooi vindt. Onderzoek wat je net hebt uitgescheurd en probeer erachter te komen wat die foto’s gemeen hebben. Hebben ze dezelfde stijl bank of dezelfde stijl van een ovale tuintafel? Zo ja, dan is dat je gids bij het kiezen van de meubels of de hele stijl van het huis.

Moderne en hedendaagse huizen

Modern design is een breed woord dat vaak verwijst naar een huis met strakke en scherpe lijnen, minimaal kleurenpalet en het gebruik van metaal, glas en staal. Modern design benadrukt minimalisme in alle elementen, inclusief het meubilair. Strak is een woord dat vaak wordt gebruikt om de moderne stijl te definiëren. Er is niet veel rommel of accessoires in een huis in moderne stijl. De termen modern en hedendaags worden vaak door elkaar gebruikt. Hedendaags verschilt van modern omdat het het ontwerp in het heden beschrijft. Het grote verschil tussen moderne en hedendaagse ontwerpstijlen is dat modern een rigide interpretatie is van design die begon in de 20e eeuw. Hedendaags is flexibeler en kan een sfeer van de huidige tijd weerspiegelen terwijl de ontwerpregels worden gevolgd. Hedendaagse stijl kan gebogen lijnen toepassen, maar modern design niet. Je kunt nog steeds decoraties plaatsen die niet bij de kleur van je moderne of eigentijdse woning passen. Je kunt zelfs planten of een bamboe tuinset plaatsen, zolang het niet te veel is.

Industriële woningen

De industriële stijl is geïnspireerd op gebouwen of stedelijke lofts. Veel van de stukken hebben een onafgewerkte rauwheid, zoals een zichtbare baksteen, leidingen en hout. Een gerenoveerde loft uit een oud industrieel gebouw is een uitstekend motief voor een industrieel designhuis. Denk aan hoge plafonds, oud hout en bungelende metalen armaturen. Je kunt ook minimalistische meubels toevoegen. Een of twee abstracte kunstwerken of foto’s kunnen worden toegevoegd om een ​​vleugje kleur te geven aan een neutraal kleurenpalet. Het neutrale kleurenpalet is geïnspireerd op hout en metalen.

Scandinavische huizen

Scandinavisch design besteedt aandacht aan de eenvoud van leven van Nordic. Scandinavisch meubeldesign lijkt ondanks zijn eenvoud vaak een kunstwerk. Het meubel heeft fascinerende lijnen die een sculptuur kunnen nabootsen. Geheel witte kleurenpaletten en met natuurlijke componenten zoals een vorm geperst hout of staal wordt ook veel gebruikt. Kleuraccenten worden vaak geïntroduceerd door het gebruik van kunst, bont van natuurlijke vezels of een enkel meubelstuk. Scandinavische ontwerpen onderscheiden zich door grote en natuurlijke verlichting. Het heeft ook minder versieringen en gebruikt alleen meubels die praktisch nut hebben. Een Scandinavisch design is iets dat je voor je huis kunt doen om het er aantrekkelijk uit te laten zien.

Tags: