3 tips voor een minder stressvolle verbouwing

Ga je binnenkort verbouwen maar zie je er flink tegenop omdat je bang bent dat er dingen mis kunnen gaan? Geen zorgen! Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee jij de nodige rust voor jezelf kunt creëren tijdens een verbouwing.

Plan tot in de details

De grootste oorzaak van stress is onwetendheid. Als je alles maar op toeval laat berusten dan wordt je er zelf ook niet rustiger van. Zorg daarom dat je van te voren goed bedenkt wat er allemaal moet gebeuren, binnen welk tijdsbestek en wie je daarvoor nodig hebt. Oftewel, zet de 3 W’s goed op papier. Wie moet wat gaan doen en wanneer moet het gebeuren. Zodoende weet iedereen, inclusief jij, waar diegene aan toe is.

Houd voor jezelf een deadline aan, maar klamp er niet strak aan vast. Plan bijvoorbeeld ook enkele weken uitloop in. Mocht er iets fout gaan, dan heb je nog tijd om de problemen op te lossen. Daarnaast is het ook handig om backups in te plannen, want het kan uiteraard ook gebeuren dat iemand ziek is.

Zorg voor de juiste materialen

Tijdens de planning heb je al in kaart gebracht welke klussen allemaal worden uitgevoerd. Bedenk vervolgens welke materialen je allemaal nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een verbouwing waar veel afval bij vrijkomt? Dan is het handig om een container te huren. Denk hier goed over na, want je ziet gemakkelijk iets over het hoofd. Het is natuurlijk erg vervelend als je bezig bent met klussen en je tot de realisatie komt dat je allerlei zaken mist. Dit zorgt ook weer voor de nodige vertraging.

Vraag vrienden en familie om hulp

Om de verbouwing tot een goed einde te helpen kun je natuurlijk een klusjesman inhuren. Maar, dit gaat wel tot hoge kosten leidden. Wat je ook kunt doen, is even rondneuzen in je eigen vrienden- of familiekring. Het kan zijn dat je een handige oom, vriend of vriendin rond hebt lopen die je kan helpen. Dit scheelt je niet alleen in de kosten, maar is ook nog eens gezellig!

Wij hopen je een goed eind op weg geholpen te hebben met deze tips en wensen je veel succes met je verbouwing.   

Tags: