4 tips voor een betere werkplek

4 tips voor een betere werkplek

Een kantoor inrichten hoeft geen probleem te zijn als je weet hoe je het moet aanpakken. Zeker het inrichten van een wat kleiner kantoor kan nogal eens voor wat problemen zorgen. Echter is de inrichting van je kantoor weldegelijk van belang. Zo heeft de inrichting van je kantoor invloed op je prestaties en concentratie. Daarom vind je hier een aantal tips om je kantoor in te richten voor optimale prestaties en concentratie.

1. Zorg voor goed daglicht 

Daglicht is een zeer belangrijk element die eigenlijk elk kantoor zoveel mogelijk zou moeten hebben. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die geregeld worden blootgesteld aan natuurlijk licht zich beter kunnen concentreren, alerter zijn en een beter korte termijn geheugen hebben. Daarnaast zorgt daglicht voor een fijnere en positievere sfeer. Veel daglicht is ook goed voor het milieu en je portemonnee. Er hoeven namelijk minder lichten aan te staan op kantoor wat zorgt voor minder energieverbruik en een lagere energierekening. 

2. Goede bureaus en bureaustoelen 

Bureaus en bureaustoelen van Officetopper kunnen op geen enkel kantoor ontbreken. Bureaus en bureaustoelen hebben beide veel invloed op de prestaties. Vooral slechte bureaustoelen kunnen er voor zorgen dat de werkervaring oncomfortabel is. Dit resulteert in slechtere prestaties en concentratie. Daarnaast is een goede bureaustoel belangrijk voor een optimale werkhouding. Ook een bureau zelf is belangrijk voor een optimale werkhouding. Kies voor een bureau met een fijne hoogte. Ook kun je kiezen voor verstelbare bureaus. Hierdoor kan je zelf kiezen of je staand of zittend wilt werken. Periodes staand werken zorgt namelijk voor een hogere productiviteit en betere gezondheid. 

3. Haal de natuur naar binnen 

Tegenwoordig spenderen veel mensen meer dan 90% van hun tijd binnen. Zeker voor mensen die op kantoor werken is dit vaak het geval. Mensen zijn het contact met de natuur verloren. Dit terwijl de mens als biologisch wezen contact met de natuur nodig heeft voor optimaal psychisch en fysiologisch functioneren. Gelukkig is er een manier om de natuur naar binnen te halen, namelijk kamerplanten. Kamerplanten mogen op je kantoor zeker niet ontbreken. Niet alleen zorgen ze voor een mooie en positieve uitstraling, maar ze zorgen ook voor een hogere productiviteit, hogere creativiteit, verbeterede luchtkwaliteit en verminderde stress.

4. Een ruimte om te ontspannen 

Een ruimte om te ontspannen is iets wat op geen enkel kantoor mag ontbreken. Dit terwijl de meeste kantoren een ruimte is die letterlijk alleen werk gerelateerd is ingericht. Een ruimte om te ontspannen is belangrijk, omdat het de motivatie en creativiteit van de werknemers kan bevorderen. Daarnaast fungeert het ook als een prima plek om te socializen met collega’s voor een betere werksfeer.

Tags: