5 leuke interieurtrends

Wat worden de trends op gebied van wonen in het najaar van 2018? Welke stijlen gaan we veel zien? Welke materialen en kleuren zijn modern? In dit artikel bespreken we de leukste 5 interieurtrends van dit moment.

De leren bank

Leren bankstellen zijn weer helemaal terug. Een leren bank is echt een eyecatcher in je woonkamer. Het past goed binnen verschillende interieurstijlen zoals de botanische woontrend en de eclectische woontrend. Bovendien combineert leer goed met verschillende materialen zoals, beton, staal en glas. Je kan kiezen voor verschillende kleuren zoals wit, bruin, grijs en zwart. Bruin is wat meer opvallend en staat goed bij wit, blauw en verschillende groentinten. Grijs en zwart zijn wat neutraler en passen meer bij een strak, modern interieur. Een witte leren bank is ook erg opvallen, maar is niet handig als je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt. Een leren bank hoeft gelukkig niet altijd duur te zijn er zijn genoeg goedkope bankstellen.

Gebruik van natuurlijke materialen

Ook in 2018 gaan we weer veel gebruik van natuurlijke materialen zien in ons interieur. Populaire materialen zijn onder andere, bamboe, rotan, linnen, juten, hout en leer. De populariteit van natuurlijke materialen is onder meer te verklaring door de groeiende interesse van mensen in duurzaamheid en ecologisch wonen. Maar naast dat het maatschappelijk verantwoord is ziet het er ook nog eens fantastisch uit.

Rotan meubels en accessoires

Een voorbeeld van deze trend zijn meubels van rotan. Je ziet steeds vaker jaren 50 bamboe stoeltjes en tafels in een modern interieur. Daarnaast zie je ook veel bamboe accessoires zoals krantenbakken en lantaarns. Bamboe is een fantastisch materiaal omdat het heel erg duurzaam is. En geen zorgen, want er wordt alleen bamboe gebruikt die niet gegeten wordt door panda’s.

Natuurlijke isolatie

Het gebruik van natuurlijke isolatie wordt ook steeds populairder. In plaats van synthetische isolatie kies je dan voor isolatiemateriaal dat gemaakt is van een natuurlijk product zoals katoen, vlas of houtvezel. Natuurlijke isolatiemateriaal heeft veel voordelen. Zo gaat het langer mee dan synthetische isolatie, ademt het beter, houdt het langer warmte vast en zorgt het voor betere geluidsdemping.

Hoe meer planten hoe beter

Een trend die we al een tijdje zien binnen het interieur is de stijgende populariteit van planten. Mensen willen steeds meer planten in huis. Planten geven e kamer een knus en natuurlijke uitstraling en ze zorgen ook nog eens voor meer zuurstof. Planten zie je niet meer alleen in de woonkamer, maar tegenwoordig ook in andere kamers in het huis zoals de slaapkamer en zelfs de badkamer. Ook zie je steeds meer hangplanten in huis.

Tags: