Waarom iedereen een regenton in zijn of haar tuin zou moeten hebben

  • Home
  • Shoptips
  • Waarom iedereen een regenton in zijn of haar tuin zou moeten hebben
Waarom iedereen een regenton in zijn of haar tuin zou moeten hebben

Eigenlijk zou iedereen een regenton in zijn of haar tuin moeten hebben. Zo’n groen plastic ding is misschien niet het eerste en het mooiste waar je aan denkt wanneer je naar het tuincentrum gaat om allerlei spullen voor je tuin, maar biedt je wel een hoop voordelen. Ga jij zelf je tuin verbouwen? Ga dan naast de juiste gereedschappen ook zeker op zoek naar een regenton. Kies bijvoorbeeld voor een kleine regenton die je gemakkelijk in een hoekje van je tuin neer kunt zetten. Een regenton hoeft namelijk helemaal niet groot te zijn om van de voordelen te kunnen profiteren die zo’n ton je biedt. 

Beter voor het milieu 

Omdat het in ons landje steeds droger wordt, gebruiken we drinkwater niet alleen meer om te drinken. Hier vullen we ook de zwembaden in onze tuin mee. We geven er zelfs de planten in onze tuinen water mee. Hierdoor daalt de grondwaterspiegel in een rap tempo en dat is niet zo best voor de natuur. Door regenwater op te vangen in een regenton, kun je jaarlijks heel wat kraanwater besparen. Met het regenwater je opvangt kun je dan vervolgens de planten in je tuin water geven tijdens droge periodes. 

Het riool wordt minder belast

Regenwater is geen afvalwater. Om deze reden is het dus zonde dat al het regenwater klakkeloos in het riool verdwijnt zonder dat hier iets mee gedaan is. Na zware regenval zijn veel riolen in Nederland overbelast wat leidt tot overstromingen. Hierdoor stroomt vervuild rioolwater sloten en kanalen in. Door de regenpijp van de dakgoot van je woning af te koppelen en aan te sluiten op een regenton help je dit verminderen. Draag dus bij aan een mindere belasting van het riool in jouw dorp of stad en schaf een regenton aan. 

Waterbuffer

Omdat de zomers in ons land steeds droger worden, is het niet zo raar dat er een sproeiverbod wordt opgelegd door de regering. Dit natuurlijk wel tot grote frustratie van vele akkerbouwers. Ook voor particulieren kan een sproeiverbod nadelige gevolgen hebben. Wanneer je bij TuinenBuitenleven.com hebt gelezen hoe je tijdens de droge zomermaanden je tuin het beste kunt onderhouden, wil je dit natuurlijk het liefst zo goed mogelijk doen. Om ook de sierplanten in je tuin voldoende water te kunnen geven tijdens het gelden van sproeiverbod, is het raadzaam om een regenton aan te schaffen. Daarnaast is regenwater ook nog eens een stuk beter voor de sierplanten in je tuin dan kraanwater. Regenwater bevat namelijk geen kalk.  Heb je nog geen regenton in je tuin? Schaf er dan zeker eentje aan. Zo’n ton is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. 

Tags: