Sanitaire voorzieningen op de bouw zijn een must

  • Home
  • Shoptips
  • Sanitaire voorzieningen op de bouw zijn een must
sanitaire voorzieningen op de bouw

Op een bouwplaats zijn vaak veel mensen aan het werk. Als er geen gebouw in de buurt is waar de bouwvakkers gebruik kunnen maken van het toilet dan zijn mobiele toiletten natuurlijk onmisbaar. Afhankelijk van het aantal mensen dat werkzaam is wordt bepaald hoeveel units worden geplaatst. Een modern mobiel toilet biedt ook de mogelijkheid om de handen te wassen. Indien nodig worden er toiletten geplaatst voor dames en heren.

Extra voorzieningen op de bouwplaats

Het kan handig of soms zelfs noodzakelijk zijn om meer voorzieningen te plaatsen op een bouwplaats dan alleen toiletten. Zo kunnen mobiele douchecabines handig zijn als het bouwpersoneel zich moet kunnen douchen. Vaak kan dit wel worden uitgesteld tot thuis, maar stel dat er regelmatig moet worden overgewerkt of bij zeer warm weer kan het prettig zijn om de mogelijkheid te bieden aan de medewerkers om te douchen voordat zij naar huis gaan. Ook bij een lange reisafstand tussen woonplaats en bouwlocatie kan het wenselijk zijn om een mobiele douche beschikbaar te stellen naast toilet units. 

Regel het sanitair op de bouwplaats tijdig

Ruim voordat de werkzaamheden starten zorg je er als planner/uitvoerder voor dat je alles goed hebt geregeld voor als de werkzaamheden van start gaan. Dat geldt zeker voor goed sanitair. De bouwvakkers kunnen immers niet aan de slag als er geen toiletten beschikbaar zijn. Je kunt van hen niet verwachten dat ze bij naburige woningen gaan aanbellen om te vragen of er gebruik mag worden gemaakt van het toilet. Los daarvan: vaak liggen bouwlocaties niet in de buurt van woningen of andere bedrijven. 

Mobiel toilet huren of kopen?

Een mobiel toilet of mobiele douche kun je huren of kopen. Als je als bouwondernemer regelmatig projecten doet dan is kopen vaak voordeliger. Je kunt dan zelf zorgen dat de units tijdig op de bouwplaats staan en bent niet afhankelijk van beschikbaarheid van een verhuurder. Als het om een eenmalig project gaat dan is huren natuurlijk handiger. Let er dan wel op dat je de periode voor de huur goed afspreekt, zodat niet ineens een maand voordat de werkzaamheden zijn afgerond de toiletten zijn verdwenen of dat ze er nog weken na de oplevering staan.

Tags: