5 tips om je huis goed te beveiligen

Het op een degelijke wijze beveiligen van je woning kan best een uitdaging zijn! Vaak wordt gedacht dat een goed slot op de deur voldoende is om een ongewenste gast buiten te houden. In de praktijk blijkt het tegendeel waar te zijn! Inbrekers gebruiken tegenwoordig dermate veel geweld, dat zelfs sloten met een hele goede beoordeling niet sterk genoeg zijn om een inbraak uit te sluiten. In dit artikel vind je vijf handige tips, die je helpen om de beveiliging van jouw woning te verbeteren. Deze tips zijn samen met een ervaren slotenmaker uit Den Bosch samengesteld. 

 

Tip 1: werk op basis van drie lagen 

Slotenmakers raden huishoudens aan om hun woning op basis van drie lagen te beveiligen. Dit betekent dat begonnen wordt met beveiliging aan de buitenzijde van je woning. Investeer in een goed slot op de poort en een camera aan de gevel. Kies vervolgens voor een stevig slot op de voor- en achterdeur van je woning. Ook ramen bij een plat dak of in de buurt van je regenpijp dienen beveiligd te worden met een stevig slot. De derde laag wordt gevormd door de alarminstallatie binnen je woning. 

 

Tip 2: kies voor een goedkopere dummycamera

Aan de gevel van je woning kun je een dure beveiligingscamera ophangen. Voordeel hiervan is dat beelden worden opgeslagen. Zo ben je op een later moment altijd in staat om te bekijken wie er hebben ingebroken. Iets wat de pakkans aanzienlijk vergroot. Vind je een professionele camera aan de prijzige kant? Kies in dat geval voor een dummycamera. Deze is aanzienlijk goedkoper. 

 

Tip 3: stel je eigen alarminstallatie samen 

Voor het alarmsysteem in huis wordt aangeraden om deze zelf samen te stellen. Schakel een slotenmaker in, om een analyse te laten maken van de risico’s binnen je woning. Welke route volgt een inbreker bij een inbraakpoging? Op basis van de in kaart gebrachte risico’s kun je het alarmsysteem vervolgens samenstellen. Dit is een slimmere keuze dan een vooraf samengesteld pakket in de bouwmarkt. 

 

Tip 4: neem een slimme deurbel

Naast de mogelijkheden van een professionele beveiligingscamera of een dummycamera, is ook een slimme deurbel een interessante vorm van beveiliging. Je krijgt bij zo’n deurbel namelijk direct een melding, op het moment dat er iemand voor de deur staat. Zo kun je hulp van een omwonende of de politie inschakelen, wanneer je onraad ruikt. Pas op dat de slimme deurbel niet te veel op de openbare weg of het terrein van je buren gericht is. Je wilt de privacy van anderen niet schaden. 

 

Tip 5: let op de SKG-rating van sloten 

Bij het vervangen van de sloten op de voor- en achterdeur of je ramen in huis, is het raadzaam om te letten op de SKG-beoordeling van de sloten. SKG is een onafhankelijke partij, die de sloten keurt op hun weerbaarheid. Des te meer sterren een slot krijgt, des te weerbaarder deze ook is tegen het geweld dat inbrekers gebruiken. De beoordeling die aan een slot gegeven wordt loopt uiteen van nul tot en met drie sterren. 

Tags: